Senátor Valenta: Máme recept na dobře placenou práci

15.08.2016 16:45

Bohužel dnešní vedení Zlínského kraje zaspalo a na rozdíl od jiných příhraničních krajů neudělalo nic pro to, aby se mladí lidé vraceli zpět na Slovácko, Valašsko, Hanou či Zlínsko a našli zde dobře placenou a perspektivní práci.

Senátor Valenta: Máme recept na dobře placenou práci
Foto: Archiv IV
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Náš recept spočívá v tom, že musíme vytvořit špičkové podmínky pro nové investory, ale zároveň odstranit zbytečné překážky pro živnostníky a malé firmy v kraji. Právě kombinace úspěšných firem a husté sítě prosperujících živnostníků totiž zaručí, že si zde mladí lidé po absolvování škol najdou stabilní a dobře placenou práci, příp. že zde sami budou zakládat své vlastní firmy. I proto jsem před dvěma lety založil Studentský fond, do kterého odvádí celý svůj senátorský plat a ze kterého hradím zahraniční studijní stáže pro místní středoškoláky a vysokoškoláky. Chci pomoci mladým lidem, aby získali zkušenosti ze zahraniční, ale pak je přinesli zpět do našeho regionu. Kromě toho musíme sladit strukturu absolventů s potřebami firem v kraji a zajistit, aby byl vzdělávací systém natolik moderní a pružný, aby dokázal skutečně reagovat na potřeby trhu práce. A také musíme prosadit dostavbu kvalitních dálnic v našem kraji, kterou potřebují investoři, místní podnikatelé ale i turisté. Ti všichni pak přinesou peníze i pracovní příležitosti. Svobodní a Soukromníci Zlínský kraj chtějí, aby byl Zlínský kraj skvělým místem pro život. A společně to dokážeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…