Senátor Valenta: Muzeum v přírodě Park Rochus konečně otevírá své brány

27.04.2016 6:28

Slovácký senátor k připravovanému slavnostnímu otevření Parku Rochus.

Senátor Valenta: Muzeum v přírodě Park Rochus konečně otevírá své brány
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Ivo Valenta

Jsem rád, že se po dlouhých letech dočkáváme otevření muzea v přírodě, které je pomyslnou třešničkou na dortu v rámci celého areálu Parku Rochus. Jsem přesvědčen o tom, že jsme tak zásadním způsobem přispěli k rozvoji cestovního ruchu v Uherském Hradišti i jeho okolí. Tak, jak cestuji po celém světě, vidím, jak enormně roste poptávka po turistických cílech, v rámci kterých ožívá přirozený genius loci daného regionu. Slovácko a jeho metropole má v tomto ohledu mnohé co nabídnout a věřím, že Park Rochus se stane středobodem mnoha těchto aktivit.

Od začátku je Park Rochus koncipován nikoliv jako „prázdné“ muzeum, ale jako centrum, ve kterém se bude odehrávat mnoho zajímavých akcí pro děti, mládež, obyvatele našeho regionu i přijíždějící turisty. Všechny aktivity budou čerpat jak z folklorních tradic, tak např. vinařství či jiných zemědělských aktivit a budou přirozeně podtrhovat naše kulturní kořeny. Myslím si, že obzvláště v dnešní době je zapotřebí, abychom se neotáčeli zády k projektům, které mají v nás všech a především v našich dětech hluboce zakořenit vztah k naší moravské kultuře, k dědictví otců i hodnotám, které představují.

Už se těším, jak bude s celou mojí rodinou velmi pravidelným návštěvníkem. Poté, co se přestěhuji z Monaka do Zlína, to na Park Rochus budeme mít několik desítek minut cesty a věřím, že zde s dětmi strávím spoustu volného času. Že jim zde budu ukazovat, jak se vykopávají brambory, jak se presuje víno nebo staví májka.

Očekávám, že stejně jako v mnoha jiných světových destinacích bude mít náš Park Rochus velmi pozitivní dopad na rozvoj rodinného podnikání především v Mařaticích. Těší mne, že zde už vznikají nová vinařství, věřím, že spousta místních vinařů nebo producentů marmelád, povidel, klobásek či domácích paštik se osmělí a v souvislosti se zájmem turistů začnou prodávat místní lokální produkty. Půjde to pomalu, nebude to ze dne na den, ale věřím, že i toto pomůže např. zaměstnanosti a ekonomickému rozvoji v našem regionu.

Před managementem Parku Rochus teď stojí nelehký úkol, aby nejen muzeum otevřel, ale také mu vdechl život, energii a zájem veřejnosti. Rád tomuto záměru budu i nadále pomáhat. Naše skupina i já osobně jsme vybudování muzea podpořili celkovou částkou přibližně 20 milionů korun a věřím, že tato investice bude zúročena množství spokojených návštěvníků a úsměvů dětí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.