Senátor Valenta: Náš společný tlak na ministerstvo financí se vyplatil

16.05.2017 14:51

Finanční správa ustupuje – oznámila totiž, že mění metodiku, která upravuje povinnosti venkovských spolků v souvislosti s elektronickou evidencí tržeb.

Senátor Valenta: Náš společný tlak na ministerstvo financí se vyplatil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tisková konference k senátnímu návrhu zákona na zrušení EET

Nově budou muset EET používat pouze ty spolky, které ročně překročí 300 tisíc Kč, a to např. za prodej občerstvení na hodech či fašanku nebo za prodej piva a klobásky během fotbalových utkání. Původní limit 175 tisíc Kč byl totiž pro většinu malých spolků natolik nízký, že by do povinnosti používat EET spadla drtivá většina z nich.

Za toto vítězství jsem rád. Jde vidět, že náš společný boj, ve kterém jsem spojil síly nejen s mnoha starosty ze Slovácka, ale také se stovkami neziskových organizací, nebyl marný a že má smysl nenechat pražské úředníky vytvářet nesmyslné pravidla a regulace.

Na druhou stranu jsem však přesvědčen o tom, že i nově stanovený limit 300 tisíc Kč je částkou, kterou si úředníci vycucali z prstu, a není podložen žádnou pořádnou argumentací.

Spolky by podle mne neměly být svazovány takovými nesmysly, jakým je například EET. Naopak bychom měli být vděčni za to, že právě spolky udržují kulturní a sportovní život na venkově. Tak už těmto aktivním a pracovitým lidem konečně přestaňme házet klacky pod nohy!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…