Senátor Valenta: Odborářský koncert

21.09.2019 14:09

Komentář na facebookovém profilu k požadavkům odborů na zvyšování platů

Senátor Valenta: Odborářský koncert
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Odborářský předák Středula nabádá zaměstnance k tomu, aby si zaměstnavatelům řekli o vyšší příjmy. Do placu prý hodil 6 až 7 procent. Možná se tento muž skutečně cítí být celebritou, jeho šou však má velký zádrhel. Podobný tlak na zvyšování mezd rozhodně nikam nepovede.

Firmy, které si to mohou dovolit, totiž mzdy zvyšují bez ohledu na odboráře. Zaměstnavatelé vědí, že kvalitních lidí je na trhu práce málo, a je proto v jejich nejlepším zájmu si tyto odborníky udržet. To logicky bez atraktivní mzdy nejde.

Odboráři v čele s panem Středulou však zapomínají, že je nejdříve zapotřebí, aby firma na vyšší platy vydělala. Nebo to mám snad chápat tak, že má každá z nich zdražit své zboží nebo služby o 6 až 7 procent? Pak bych chtěl vidět, jak by se veřejnosti včetně odborářů líbilo, kdyby se takto systematicky navyšovaly ceny například za pečivo a další sortiment.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…