Senátor Valenta: Pane premiére, nehrajte si na hrdinu

16.08.2018 10:49

Měl bych vzkaz pro premiéra Andrej Babiš. Zahlédl jsem totiž středeční tiskovou konferenci vlády, na které se premiér rozčiloval, že neví, kam mizí 18 miliard ze státního rozpočtu, které jsou „maskovány“ jako dotace pro neziskové organizace.

Senátor Valenta: Pane premiére, nehrajte si na hrdinu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Pane premiére, máte v tom ale pěkný čurbes a hlavně neposloucháte. Už v roce 2016 jsem navrhoval, aby vláda zavedla registr dotací (více k tomu ZDE). A již na začátku roku 2017 jsem se pokoušel iniciovat novou legislativu, která by posílila transparentnost dotací pro neziskové organizace (více k tématu ZDE).

Vláda však šla zcela jinou cestou a prosadila třeba i to, že z občanského zákoníku zcela vypustila institut veřejné prospěšnosti, který mohl být alespoň částečným nástrojem, jak si posvítit na financování neziskovek a oddělit zrno od plev.

Takže pane premiére, nehrajte na hrdinu, promarnil jste více jak dva roky. A pozor na plagiátorství. Kopírovat a opisovat (třeba i nápady) se nemá a až příliš často se za to u vás odchází z vlády.

Tiskovou konferenci vlády můžete zhlédnout ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.