Senátor Valenta: Po dni, kdy dochází ke změně času, je patrný nárůst počtu infarktů i sebevražd

26.03.2017 21:11

Vyjádření ke změně času:

Senátor Valenta: Po dni, kdy dochází ke změně času, je patrný nárůst počtu infarktů i sebevražd
Foto: Archiv IV
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Plně souhlasím s kritiky střídání letního a zimního času. Sama Evropská komise už před časem přiznala, že hlavní důvod zavedení tohoto modelu – tedy energetické úspory – dávno pominul.

Zůstávají tak především negativní dopady. U řady lidí má změna času velký vliv na biorytmus člověka – vyvolává únavu a ospalost nebo naopak nespavost, a podporuje deprese a migrény.

Své si zažívají hlavně rodiče malých dětí, kterým tato změna přináší komplikace v jejich spánkovém režimu. Už před lety dokonce zahraniční vědci přišli se zprávou, podle níž bezprostředně po dni, kdy dochází ke změně času, je patrný nárůst počtu infarktů i sebevražd.

Například Kazachstán prý v roce 2005 odstoupil změn času právě ze zdravotních důvodů obyvatel. Některým lidem sice změny času nevadí, jiní se z něho ale vzpamatovávají až 4 dny. Osobně jsem si myslím, že jeden čas nám bohatě stačí a netřeba ho měnit každého půl roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

7:17 Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurním praktikám stran vládnoucí pětikoalice