Senátor Valenta: Pocit nadřazenosti úředníků v naší zemi bohužel jen kvete

15.07.2018 16:44

S tímto názorem předsedy Ústavního soudu Pavla Rychetského nemohu než souhlasit. Bohorovnost úředníků a jejich pocit nadřazenosti v naší zemi bohužel jen kvete.

Senátor Valenta: Pocit nadřazenosti úředníků v naší zemi bohužel jen kvete
Foto: Daniela Černá
Popisek: Senátor Ivo Valenta

A mnohem horší je, že celá řada politiků zejména v minulé vládě tento trend ještě více posilovala. Sobotkova vláda dala do rukou úřeníků nespočet šikanózních a represivních nástrojů, které jejich vrchnostenskou pozici upevnily.

Stačí zmínit třeba pravomoc kontroly kamen a kotlů bez svolení soudu, posílení kontrol podnikatelů a zadržování vratek z DPH, zvyšování pokut, nové zákazy, jako třeba zákaz kouření v restauracích, a povinnosti, například povinnost reflexních prvků na oblečení.

To vše a mnohé další vede jen k tomu, že se člověk stále častěji může pohybovat na hraně zákona a stále častěji může čelit zbytečné buzeraci. Zároveň tento trend pracuje s předpokladem, že lidé jsou nesvéprávní, neschopní jednat odpovědně a rozhodovat se sami.

Obávám se, že od nové vlády, která bude svým charakterem ještě víc doleva, nemůžeme čekat, že by nařízení a zákazy rušila, spíš naopak. Je povinností všech svobodně smýšlejících politiků, aby učinili přítrž těmto dalším snahám!

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

17:04 Hřib (Piráti): Začínáme stavět tramvajovou trať na Václavském náměstí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k tramvaji na Václavském náměstí.