Senátor Valenta: Proč chce stát zrušit matriky?

23.05.2018 8:36

Ministerstvo vnitra se asi zbláznilo. Je pro mne absolutně nepřijatelné, aby stát rušil matriky na malých obcích.

Senátor Valenta: Proč chce stát zrušit matriky?
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Tím by totiž pouze zarazil další hřebíček do rakve životu na venkově. Místo toho, aby se stát staral o to, jak zabránit vylidňování venkova, tak přichází s devastujícími nápady. Nejdříve stát zavalí starosty nesmyslnou byrokracií, snaží se z nich udělat tajemníky národních výborů, pak díky EET a zákazu kouření zavře nejednu hospodu, díky čím dál složitějšímu papírování a nekonečným kontrolám a inspekcím postupně likviduje malé venkovské obchody, aby nakonec připravil občany těch nejmenších obcí i o tu základní agendu, kterou mohli ještě vyřizovat u sebe doma, aniž by museli kamkoliv dojíždět.

Obrátím se proto nejen na ministerstvo vnitra, ale také na celou vládu, a budu apelovat na zastavení tohoto záměru, který je o to skandálnější, že s ním přichází kabinet, který stále ani nemá důvěru Poslanecké sněmovny. A jsem rád, že v tomto ohledu táhneme za jeden provaz jak s Akademií samospráv, tak Sdružením místních samospráv. Tento boj za malé obce a ochranu samosprávy před státní zvůli prostě nevzdáme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…