Senátor Valenta: Průmysl nevládek

13.03.2017 11:15

Konečně vyplová na povrch to, co se dlouhá léta tajilo. V celé Evropě se rozjel mocný „průmysl nevládek“, který vysává z veřejných rozpočtů EU i jednotlivých členských států miliardy euro ročně.

Senátor Valenta: Průmysl nevládek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Ty však mizí v tajných, ale jinak vznosně znějících projektech, o jejichž pravém účelu můžeme zatím jen spekulovat. Do jisté míry za to může uprchlická krize, která na problém prapodivně financovaných a ještě hůře fungujících nevládních organizací poukázala v přímém přenosu. Ale nejde jen o uprchlíky, ale např. o nejrůznější „nátlakové“ spolky, různorodé aktivisty a také ekologické teroristy. Ti všichni se nechávají vyživovat veřejným rozpočty a přitom veřejnost mlčí a přihlíží, jak se naprosto netransparentním způsobem vyhazují z okna jejich daně. Jsem zastáncem toho, aby se také v této oblasti vyvětraly skříně a udělala se takovým praktikám jasná přítrž. Proto zpracovávám věcný záměr zákona, kterým si chci posvítit na financování neziskových organizací a především oddělit zrno od plev. Podporu si zaslouží malé vesnické spolky a organizace, které dělají skutečnou charitu. Ale v žádném případě ty „nevládky“, které tunelují veřejné rozpočty nebo vytváří nedemokratický nátlak na politiky i státní správu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě