Senátor Valenta: Rozsudek smrti

08.10.2017 11:59

Známé české přísloví říká, že „když se kácí les, létají třísky“. Je mi však zle, když se tímto pravidlem začala řídit také Finanční správa, která si natolik oblíbila zajišťovací příkazy při pátrání po daňových deliktech, že ji vůbec netrápí to, že díky použití této drastické metody, kdy firmě zabaví majetek i peníze, doslova popravuje také nevinné, zdravé a úspěšné firmy.

Senátor Valenta: Rozsudek smrti
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

A ještě se představitelé Finanční správy stihnout pochlubit tím, jak jsou úspěšní a jak těch „několik“ případů, kdy se berní úředníci „netrefili“, jsou nic proti množství odhalených daňových podvodů. Taktové praktiky však nepatří do demokratické společnosti. A jsou podle mého soudu absolutně zvrácené!

Není možné, aby státní represe byla namířena proti nevinným a navíc nevinným reálně ubližovala. Takto praktiky si spíš mohou podat ruku s totalitními režimy, pro které bylo tolik příznačné právě nahánění strachu ze všemocných úředníků, proti jejichž není takřka žádné obrany. Kde je zodpovědnost úředníků a politiků? Proč už dávno nerezignoval generální ředitel Finanční správy a svoji politickou odpovědnost nenese také ministr financí?

Voliči by si měli dobře zapamatovat, kdo se u nás snaží rozvinout tyto komunistické praktiky a zúčtovat s takovými politiky při nadcházejících parlamentních volbách. Jinak nám hrozí, že příště bude v pražských palácích sedět nějaký „chytrý“ politický tajemník, který bude jen prstem ukazovat na firmy, na které má Finanční správa kleknout a pomocí zajišťovacích příkazů vyřknout třeba i bezdůvodný rozsudek smrti.

Ivo Valenta
slovácký senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…