Senátor Valenta: Tahání ministrů z klobouku

17.07.2018 18:45

Nová vláda ještě ani nezačala vládnout a už musela vyměnit dva ministry. Jedno ministerstvo, a to poměrně klíčové, tedy ministerstvo zahraničí, pro jistotu nemá svého plnohodnotného šéfa vůbec.

Senátor Valenta: Tahání ministrů z klobouku
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Vláda sice získala důvěru většiny poslanců, ale jakým způsobem chce s tímto vývojem nabýt důvěru veřejnosti, to opravdu nevím.

Post ministra vnímám jako vrcholově manažerskou pozici, na kterou by měli být vybíráni profesionálnové, kteří prokázali svou schopnost řídit velkou organizaci, a mají hlubší znalost daného resortu a mají pro něj nějakou vizi. Současná vládní sestava bohužel ale spíše vyznívá jako fotbalový tým složený z hráčů, kteří šli zrovna náhodou kolem.

Na místě je otázka, jak takovou vládu může vůbec někdo brát vážně, ať již doma, nebo zejména v zahraničí?

Tato vláda je jsnad tou nejhorší vládou, kterou naše země od revoluce měla, a to jak po programové, tak zjevně i po personální stránce. Je smutným faktem, že toto lze konstatovat již na samém počátku jejího působení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…