Senátor Valenta: To zase bude chaos!

15.12.2018 11:38

Komentář na facebookovém profilu k navrhovaným změnám v ubytovacích službách

Senátor Valenta: To zase bude chaos!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Vláda se snaží “narovnat” podnikatelské prostředí v oblasti poskytování ubytovacích služeb a srovnat podmínky mezi hotely a online nástroji, které přináší sdílená ekonomika. A místo toho, aby raději uvolnila podmínky pro tradiční podnikatele, vymýší, jak uvalit regulační a daňovou kletbu právě na Airbnb a další služby.

A řešením má být změna zákona, která umožní obcím, aby vybíraly poplatky nejen za ubytovací kapacitu, ale nově za pobyt jako takový. Jenže v tomto ohledu hrozí, že se s vaničkou vyleje i dítě. Takový poplatek totiž pak může dopadnout také na provozovatele letních táborů pro děti, apod. A to přeci nikdo nechce.

Rozbíhající se diskuze o výjimkách, minimálních standardech a dalším škatulování povede pouze k obrovským zmatkům a neúměrnému růstu byrokracie úplně pro všechny. Lepší by bylo regulace postupně omezovat, a tím zamezit vzniku alternativních projektů sdílené ekonomiky, které mnozí řadí právě do šedé zóny, jejimž hlavním cílem je vyhýbání se regulacím a daňovým povinostem.

A není to právě tím, že těch daní a regulací je až příliš?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…