Senátor Valenta: Už nejde o blaho veřejnosti, ale jen o hejtmanovo ego

18.06.2019 12:49

Komentář na facebookovém profilu ke kauze Baťovy nemocnice ve Zlíně

Senátor Valenta: Už nejde o blaho veřejnosti, ale jen o hejtmanovo ego
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Hejtman se rozhodl udělat pro realizaci „své nemocnice“ cokoliv. A čím více odborníků říká, že jde o velmi riskantní záměr s ohledem na další krajské finance, tím více chce všem ukázat, že vyhraje. Bude ale jeho případná výhra skutečně výhrou také pro region? Jednoznačně ne!

Už teď víme, že se Čunek rozhodl obětovat dopravu výměnou za to, aby hnutí ANO jeho projekt podpořilo. Tato slova to potvrzují: „Navyšovat 34 procent do dopravy nebudeme… Vlaky už byly podepsány, ale i zde došlo a nadále dojde ke snížení investic“. Integrovaný systém dopravy nebude zaveden a další investice do autobusové dopravy nepůjdou vůbec.

Co bude další na řadě? Školství? Kultura? Sociální služby? Nebo sport? Navíc na případnou novou nemocnici „doplatí“ i sami pacienti. Nebudou totiž další prostředky na odměny lékařů a dalšího personálu, a ani na nákup nových přístrojů. Žádné ústupky přitom vůbec nejsou nutné! Souhlasím s tím, že je krásná představa mít zbrusu novou nemocnici, ale my na ni nemáme!

Nemůžeme si dovolit tak obrovské zadlužení, které odstaví potřebné projekty na řadu dalších let! Řešení přitom stále existuje. Je jím experty doporučovaná rekonstrukce stávajícího areálu „Baťovky“ a její proměna v moderní nemocnici 21. století. Vždyť generel k tomuto projektu je vytvořen už roky, k současným soubojům „kdo s koho“ tak vůbec nemuselo dojít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.