Senátor Valenta: Vláda spí na vavřínech

20.07.2018 8:35

Je skvělé, že se naší zemi ekonomicky daří. Je skvělé, že nezaměstnanost je zanedbatelná, ekonomika roste a lidé si mohou obecně dovolit utrácet více peněz. Zcela tristní je ovšem chování vlády v této situaci.

Senátor Valenta: Vláda spí na vavřínech
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Namísto hlubokých reforem, na které je ta nejvhodnější doba, se neustále snaží vymýšlet, jak vyždímat více peněz zejména z podnikatelů - na pokutách, restrikcích, zadržovaných vratkách z DPH. Utrácí každoročně stále více peněz a prohlubuje státní dluh, i když by v době hojnosti rozhodně nemusela. Stále více peněz přitom “projídá” na běžných a rostoucích mandatorních výdajích a neinvestuje.

V době růstu a dostatku by měly nové silnice přibývat raketovým tempem, měli bychom mít opravené školy a nemocnice atd. Namísto toho narostly počty státních zaměstnanců v uplynulých letech o desítky tisíc a výdaje na sociální dávky dosahují rekordních rozměrů.

Vláda - současná i ta minulá - se chová, jako kdyby růst měl trvat neohroženě věčně, a nepřipravuje se na horší časy. Užívá si mejdan za peníze, vytvořené prací nás všech, a rozhazuje na všechny strany. Je to nezodpovědné a krátkozraké spaní na vavřínech…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.