Senátor Valenta: Za neslušnost odškodné?

19.08.2018 10:49

Tohle považuji za drzost nejvyššího formátu.

Senátor Valenta: Za neslušnost odškodné?
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Muslimka, která odmítla při pracovním pohovoru podat muži ruku s tím, že by tím byla její role ženy znevážena, a kvůli tomu nezískala místo překladatelky, se obrátila na soud. A ten jí s nárokem na odškodné vyhověl! To opravdu nechápu.

Uznávám, že platí rčení „jiný kraj, jiný mrav“, nicméně je to zaměstnavatel, kdo si stanovuje pravidla. A k těm švédským podání ruky jednoznačně patří. A pokud právě zaměstnavatel uzná za nezbytné, aby jeho zaměstnanec – v tomto případě překladatel - projevoval při styku s klienty a obchodními partnery slušnost podáním ruky, což považuji za naprosto zřejmou věc, pak to uchazeč o práci musí brát jako požadavek, který je podmínkou pro získání této pozice.

Jak je možné, že zaměstnavatel musí uhradit téměř 100 tisíc za to, že si chtěl vybrat svého zaměstnance podle vlastních kritérií?! Kde vzala muslimka tu drzost ho za to žalovat? To už skutečně ztrácíme svobodu kvůli menšinám?

Opravdu jsme se dostali do stadia, kdy si muslimské menšiny budou v Evropě nastavovat pravidla a křesťanská většina se jim bude muset podřídit? Dostal by snad pokutu například muslimský zaměstnavatel, který by v muslimské zemi nechtěl zaměstnat Evropanku, protože by například odmítla být zahalena v černém hábitu od hlavy až k patě? Tomu opravdu nevěřím!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.