Senátor Valenta: Zdravý rozum šel stranou

23.07.2017 18:10

Senát bohužel hodil majitele kožešinových farem přes palubu. Ani dlouhá diskuse, která se ve čtvrtek protáhla až téměř do půlnoci, nepomohla přesvědčit většinu senátorů o tom, že prostě není možné bez náhrady zlikvidovat doposud legální podnikání.

Senátor Valenta: Zdravý rozum šel stranou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Ano, stát má právo určovat pravidla. Ano, nikdo z nás nepodporuje týrání zvířat. Ale prostě není možné jen tak bouchnout do stolu, zakázat kožešinové farmy a nad desetimilionovými investicemi podnikatelů, které realizovali ve víře ve stabilní legislativní prostředí v naší zemi, jen tak mávnout rukou. Takto se stát prostě nemůže chovat. Je opravdu škoda, že se nám ve čtvrtek nepodařilo prosadit navýšení finanční kompenzace majitelům kožešinových farem, která by znamenala bezproblémové, rychlé a férové ukončení tohoto podnikání. Teď se stát vystavil hrozbě žalob a arbitráží. A hlavně opět dokázal, jak si neváží aktivních a pracovitých lidí v naší zemi. Myslím si, že tito všichni to dnešní vládě dají při podzimních volbách dobře pocítit. Pokud se chcete přesvědčit o tom, kdo jak hlasoval, dozvíte se to z oficiálních senátní sestavy.

Ivo Valenta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…