Senátor Veleba: Když už tady jste

20.02.2016 15:05

Od pondělní epizody s modlením skupiny muslimů před chrámem Sv. Víta a následným zablokováním mého osobního profilu na facebooku uplynulo několik dní a rád bych různým zde uvedl některá fakta nutná pro pochopení kontextu celé události.

Senátor Veleba: Když už tady jste
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Pražský hrad spolu s chrámem Svatého Víta je hlavním symbolem české státnosti, to je nepochybné. Jsou zde uloženy korunovační klenoty, sídlí zde prezident republiky. Stejně tak je nepochybné, že Mekka poblíž Rudého moře je hlavním svatým místem islámu. Proč to srovnávám? Prostě proto, že v tomto srovnání jsou kořeny rodícího se problému a je třeba, aby si mnozí neználkové bezhlavě propagující multikulti seznámili s jedním zásadním rozdílem a vzali ho na vědomí. Tím je chování cizinců (nás označují za bezvěrce) na těchto místech.

Zatímco u nás si mohou na těchto místech vykonávat, alespoň zatím, svoje náboženské obřady a různí sluníčkáři mají radost, neboť prý lidská práva platí pro každého, tak v Mekkce či jiných svatých islámských místech reciproční postup nepadá v úvahu. Pokud ovšem nechce být křesťan o hlavu kratší!

Nemuslimové totiž mají vstup do Mekky co nejpřísněji zakázán, protože svatá města by prý byla zneuctěna bezvěrci. Jako pojistka před vjetím do Mekky jsou postaveny na příjezdových komunikacích silniční zátarasy, které chrání město před návštěvou nevěřících. Toto velmi ostře kontrastuje se svobodou pohybu kohokoliv na svatých místech křesťanů.

Takže platí prezidentova věta „Když už tady jste, tak musíte respektovat naše pravidla, stejně jako my respektujeme pravidla, když přijedeme do vaší země“. Je na tom snad něco divného či nesrozumitelného? Pro normální lidi, a těch je bohudík většina, ne. Ovšem ne tak pro redaktory a editory ČT, ale já se tomu nedivím. Když nejsou ani schopni uvést přesně moji politickou příslušnost (prý jsem STAN, uvedl moderátor v úterním pořadu Události, komentáře), tak co jiného od nich očekávat.

Jan Veleba
senátor PČR
a laureát „Zcela zvláštní ceny poroty zlatý citrón“
udělené Českým filmovým a televizním svazem FITES

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.