Senátor Veleba: Miluj svého bližního a kde můžeš lízni ho

09.10.2015 21:38

Dnes začal v Havlíčkově Brodě 25. podzimní knižní veletrh. Knížky mám od malička rád, kdysi jsem i jednu napsal a Havlíčkův Brod je navíc můj senátní obvod. Tož jsem se dopředu ohlásil, dostal od pořadatelky pozvánku a dnes se vydal na zahájení.

Senátor Veleba: Miluj svého bližního a kde můžeš lízni ho
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPO Jan Veleba

Je mně to velmi žinantní, nemám potřebu zacházet do detailů, ale zkrátka mně bylo hned před a při zahájení festivalu dáno jasně najevo, že nejsem vítaný host. Už toho hodně pamatuji, ale při podobné akci, kterých jsem se zúčastnil na desítky, jsem se s podobným přístupem setkal poprvé.

Proč to všechno píši? Určitě ne proto, abych dával na odiv nějakou svou ublíženost, kterou v tomto případě necítím. To opravdu ne, problém je mnohem hlubší, cítím úplně něco jiného a proto o tom píši. Ono totiž jde o umělce a jak vidno dosah „Pražské kavárny“ a spřátelených kamarádů (třeba Ztohoven) překročil hranice hlavního města. Nic jiného v tom bohužel není. Můj předchůdce v senátním obvodu Petr Pithart byl na Podzimní knižní veletrh nejenom vždy pozván, ale zasedal i v hodnotící porotě. Senátorem zde byl dvě volební období, přičemž v tom druhém zvítězil asi jenom o 20 hlasů! Já mám za sebou teprve polovinu svého mandátu a zvítězil jsem o 19%.

Nu což, pravda a láska je hezká věc, ale ti, kdo se jí zaštiťují, se v praxi chovají úplně jinak. Dost mi to připomíná rčení jednoho starého a dlouholetého přítele, který v těchto situacích říká „miluj svého bližního a kde můžeš lízni ho!“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…