Senátor Veleba: Nepodařená tragikomedie

20.09.2015 17:52

Ministr obrany Martin Stropnický, civilním povoláním herec, v dnešním pořadu ČT „Otázky Václava Moravce“ k dnešnímu zhanobení standarty prezidenta republiky a vyvěšení červených trenýrek recesisty Ztohoven, podle Českého rozhlasu umělci, pravil, že jde o „demokratické vyjádření názoru“!

Senátor Veleba: Nepodařená tragikomedie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Zde vidíme, jakou „kvalitou“ oplývá naše současná vláda a také jakou „kvalitu“ má na špičkových postech Hnutí ANO, jehož je Stropnický členem a které ho nominovalo na post ministra obrany. Jo, ten by nás, kdyby o něco šlo asi tak bránil…

Při čtení této neuvěřitelné zprávy, která běží i ve světových médiích, se mně vybavila vzpomínka stará téměř 60 let. Tenkrát, bylo mně 8 let mně, mně tatínek vzal a jeli jsme vlakem do Prahy. Tam nás čekal nejstarší bratr Miroslav, který pracoval v Avii a dojeli jsme na Pražský hrad. Naše cesta vedla do chrámu Svatého Víta a dolů do hrobky českých králů. Tatínek byl obyčejný sedlák, vlastenec a jako dnes mám ten obraz před očima. Stál, ruce sepnuté a tiše mně řekl – „Jeni, z těchto hrobů vzešla naše svoboda. Nikdy na to nezapomeň.“ Já na to nikdy nezapomněl a dnes jsem si tu příhodu vybavil opět a je mně z toho smutno, cítím se oklamán a podveden.

Jak je možné, že ministr současné vlády tento hanebný krok, který znesvěcuje odkaz i takového velikána, jakým byl prezident osvoboditel T.G.Masaryk, od jehož dob prezidentská standarta jako výrazný symbol naší státnosti s nápisem „Pravda vítězí“ na Pražském hradě vlaje, schvaluje a naprosto mu to nevadí. Nebo si plete svoje vládní angažmá s nějakou nepodařenou tragikomedií? Zřejmě nejsem v jeho případě daleko od pravdy.

Těžko k tomu co dál dodat. Snad jen to, že můj otec byl obyčejný sedlák, ale jeho hodnota byla nesrovnatelně vyšší než je jednoho mnohých z těch, kteří nám dnes vládnou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.