Senátor Veleba: Nulová morální autorita

24.03.2016 17:15

Včera se v Poslanecké sněmovně událo nevídané divadlo – poprvé zde proběhlo mimořádné zasedání, aby projednalo kauzu místopředsedy vlády, předsedy strany koaličního partnera, tedy Hnutí ANO. To se doposud nikdy nestalo.

Senátor Veleba: Nulová morální autorita
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Nejsem stoupenec Andreje Babiše, nejsem samozřejmě člen Hnutí ANO, nejsem samozřejmě z titulu předsedy SPO ani sympatizant. Nemám ambici včerejší mimořádné jednání Poslanecké sněmovny politologicky rozebírat, to udělali a udělají jiní.

Mám jenom ambici sdělit následující:

1. Iniciátoři akce vedení Miroslavem Kalouskem, jsou ti poslední, kteří mají morální právo a z něho vyplývající morální autoritu být soudci v kause Čapí hnízdo.

2. Nesoudím kauzu Čapí hnízdo, ale v této republice proběhly doposud desítky a desítky kaus výrazně většího rozsahu a nikdy neměli pánové Kalousek a spol. potřebu je řešit ve sněmovně.

Závěr:

Je velmi dobře, že díky včerejšímu mimořádnému jednání Dolní sněmovny jsme měli možnost vidět vedle Čapího hnízda důkladnou rekapitulaci kaus, které prošly bez povšimnutí. Čapí hnízdo rozhodne soud, no a ty minulé, zhusta už promlčené, rozhodnete svým hlasem vy voliči. První příležitost bude o letošním podzimu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…