Senátor Veleba: Zvláštní Vysočina aneb Výměna českých hodnot za bruselské

31.07.2016 22:40

Zatím poslední návštěva kraje, kterou prezident Miloš Zeman vykonal, byla na Vysočině. Bylo mi ctí část návštěvy být při tom a sledovat dění kolem prezidenta zblízka. A také sledovat, co dokáží média, jak z jedné otázky a odpovědi prezidenta dokáží rozehrát hru o tom, že Zeman chce vystoupit z EU.

Senátor Veleba: Zvláštní Vysočina aneb Výměna českých hodnot za bruselské
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Z blízka jsem mohl sledovat jeho zájem o Kraj, města a obce, podnikatele i zemědělce a o obyčejné lidi především. Jeho setkání s občany na návsích a náměstích byla spontánní  a milá. Pravda až na pár zanedbatelných výjimek  tradičních odpůrců. Z debat bylo cítit souznění prezidenta se starostmi lidí a stejně to vyznělo i naopak.

Proti tomu se jeví ve zcela jiném světle postoj některých představitelů Kraje, volených zástupců Vysočiny ve Sněmovně, Senátu či v Bruselu. Pan hejtman Běhounek se v Jihlavě v prezidentově blízkosti rád ukazuje. V Praze se naopak, jako poslanec, proti němu postaví a podpoří nesmyslné usnesení další vysočinské političky M. Němcové z ODS. Ta prezidenta označuje za neřízenou střelu a ostudu republiky. Ale nedivme se, pan hejtman se musí politicky hodně ohánět a snažit na všech frontách. Být hejtmanem, poslancem, předsedou správní rady VZP a ještě lékařem, to není jen tak, to se těžko stíhá.

Pojďme ale dál. Třebíčský kolega senátor Bublan zase v Senátu podpořil „náhubkové“ usnesení, které zakazuje se prezidentovi svobodně vyjadřovat.Třebíčská Věra Jourová, eurokomisařka za ANO, zase podporuje  partu pana Jandy (dříve pornoherce), Koláře, Kocába, tvrdých odpůrců prezidenta  z platformy Think tank Evropské hodnoty. Jezdí s nimi po republice  a šíří ty jejich „bruselské“ hodnoty, o kterých má prezident i my všichni víc a víc pochybností. Ostatně obulus, který každý měsíc z Bruselu paní Jourová dostává, je doslova pohádkový a tak není divu, že jedna z hlavních nositelek mravní čistoty ANO a někdejší politická mučednice jaksi své hodnoty vyměnila za ty bruselské.

A tak mne nutně  napadá, že se tito funkcionáři  dávno vzdálili reálnému životu u nás na venkově. Nic netuší o starostech lidí a tvrdím, že je ani nezajímají. Na rozdíl od Miloše Zemana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…