Senátor Vosecký opět starostou Okrouhlé

09.09.2016 11:57

Předprázdninové zastupitelstvo obce Okrouhlá na Českolipsku přineslo nečekanou zprávu. Starosta Štefan Pňaček se ze zdravotních důvodů vzdal mandátu starosty i zastupitele. Odpovědnost za vedení celé obce se tím v plném rozsahu přesunula na stávajícího místostarostu a bývalého dlouholetého starostu, senátora za SLK Jiří Voseckého.

Senátor Vosecký opět starostou Okrouhlé
Foto: red
Popisek: Jiří Vosecký, senátor za SLK

Ve středu 7. září, byl opět zvolen do funkce starosty obce Okrouhlá. Jiří Vosecký si je vědom, že tento krok je poněkud v rozporu s jeho veřejným slibem „být senátorem na plný úvazek“.

„Určitě nejde o to, že bych prahnul po postu starosty, jehož funkci jsem zastával téměř dvacet let. Nicméně za čtyři roky končí plánovací období EU, kdy je možné čerpat finanční prostředky pro rozvoj obce Okrouhlá a je zapotřebí připravit několik investičních projektů. Proto jsem se rozhodl tuto odpovědnost přijmout,“ vysvětluje Jiří Vosecký, senátor za Českolipsko. Stal se neuvolněným starostou a jako uvolněný místostarosta byl zvolen Jaroslav Votýpka. Ten bude denně občanům k dispozici od 1. října.

„Mojí prioritou je seznámit pana Votýpku s problematikou řízení obce tak, aby mohl být starostou případně ještě v tomto volební období,“ říká Vosecký. Proto byl zvolen ještě jeden místostarosta, Ing. Jiří Vosáhlo.

Do senátních voleb 2014 vstupoval Jiří Vosecký s krédy „senátorem na plný úvazek“ a „nesedět na dvou židlích zároveň“. Přesto, že hnutí Starostové pro Liberecký kraj v komunálních volbách zvítězilo a Vosecký získal nejvíce preferenčních hlasů, o post starosty neusiloval. Aby měl více prostoru na práci v parlamentu, vzdal se ještě před volbami místopředsednictví hnutí Starostové pro Liberecký kraj a předsednictva Svazku obcí Novoborska, který zakládal. Současnou situaci, které předcházela rezignace stávajícího starosty Pňačka, považuje za výjimečný stav.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.