Senátora Antla navštívili čeští olympionici, včetně Dany Zátopkové

15.02.2016 6:29

Tento týden se senátor Miroslav Antl setkal s vedoucími představiteli Českého klubu olympioniků v čele s paní Danou Zátopkovou.

Senátora Antla navštívili čeští olympionici, včetně Dany Zátopkové
Foto: redakce
Popisek: Miroslav Antl, senátor

Členové Předsednictva ČKO, vynikající sportovci minulosti, navštívili svého dlouholetého kamaráda a čestného člena ČKO v Kolovratském paláci Senátu Parlamentu ČR. Ostatně všichni (společně s dalšími) Miroslava Antla podpořili i v jeho první předvolební kampani do Senátu v roce 2008 (viz strana 94 – 98 předvolební „KRIMI knihy“ = mj.http://www.parlamentnilisty.cz/profily-sprava/user-data/9716E9A1/file/61133-Krimi%20kn%C3%AD%C5%BEka%20JUDr.%20Miroslava%20Antla.pdf).

Na fotografii v Zeleném salonku Senátu:

vpředu: Dana Zátopková – oštěpařka, olympijská vítězka. Byla manželkou jednoho z nejslavnějších českých sportovců Emila Zátopka. V roce 1952 ve svých 30 letech získala zlato na olympiádě v Helsinkách. V letech 1954 a 1958 se stala mistryní Evropy. V roce 1960 na olympiádě v Římě získala stříbrnou medaili. Patří jí také světový rekord z roku 1958 - 55,73 metrů. V současnosti členka Předsednictva Českého klubu olympioniků.

vpravoOldřich Svojanovský – veslař, olympijský medailista. Účastník OH v Mexiku 1968 (5. místo – osmiveslice), OH v Mnichově 1972 (stříbro - dvojka s kormidelníkem spolu s bratrem Pavlem), OH Montreal 1976 (bronz – dvojka s kormidelníkem spolu s bratrem Pavlem). V současnosti

předseda Českého klubu olympioniků.

Zleva:

Karel Engel – zápasník ve volném stylu. Účastník OH v Mnichově 1972. Po skončení kariéry přední český kaskadér – účinkoval ve více než 400 filmech. V současnosti člen Předsednictva Českého klubu olympioniků.

Pavel Svojanovský – veslař, olympijský medailista. Účastník OH v Mnichově 1972 (stříbro – dvojka s kormidelníkem spolu s bratrem Oldřichem), OH Montreal 1976 (bronz – dvojka s kormidelníkem spolu s bratrem Oldřichem). V současnosti člen Předsednictva Českého klubu olympioniků.

Ivan Satrapa – házenkář, olympijský medailista. Dlouholetý hráč Dukly Praha, 150 reprezentačních startů, 1x ve výběru světa. Účastník OH v Mnichově 1972 (stříbro – ve finále prohra s Jugoslávií), OH v Montrealu 1976 (7. místo). Čtyřnásobný účastník MS. V současnosti člen Předsednictva Českého klubu olympioniků.

Jiří Čtvrtečka – kanoista, závodník Dukly Praha a posléze dlouholetý trenér. Účastník třech olympijských finále v řadě – OH Mexiko 1968, OH Mnichov 1972, OH Montreal 1976. Mezi absolutní světovou špičkou v letech 1966 – 1977. V roce 1975 stříbrný na MS. Celkem třikrát

bronzový na MS a ME. V současnosti člen Předsednictva Českého klubu olympioniků.

Český klub olympioniků

Český klub olympioniků sdružuje bývalé olympioniky. Jeho úkolem je tvořit fórum, které je příležitostí k setkání bývalých sportovců, a dále podporovat sociálně slabší olympioniky. Činnost klubu upravuje jeho statut. Předsedou ČKO je Oldřich Svojanovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…