Senátoři TOP 09 podporují nezávislá média

16.06.2019 7:37

Senátoři TOP 09 podporují výzvu petice s názvem „Braňme média veřejné služby“, kterou projednával Senát. Senátoři TOP 09 pokládají nezávislá veřejnoprávní média za jeden ze základních pilířů demokratické společnosti a odsuzují útoky politiků na nezávislost médií.

Senátoři TOP 09 podporují nezávislá média
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Považuji za nesmírně důležité podpořit nezávislost médií zejména v současné době, kdy jsou veřejnoprávní média pod velkým tlakem politiků. Za naprosto nepřijatelné považuji nedávné návrhy komunistů na to, aby novináři museli zveřejňovat majetková přiznání a byli voleni. Ještě nedávno bych si ani nepomyslel, že takové návrhy můžou někoho napadnout, natožpak aby je myslel vážně. Tyto snahy umlčet média musíme rázně odmítnout,“ říká první místopředseda Senátu Jiří Růžička.

„V posledních letech se bohužel postavení novinářů v naší zemi výrazně zhoršilo. Svůj nemalý díl viny na tom mají někteří politici, například prezident Miloš Zeman, který na novináře útočí neustále. Zdaleka ale není sám. Výpady proti novinářům a snahy o jejich omezování nejsou cizí ani premiérovi Andreji Babišovi, SPD nebo komunistům. Smutnou ilustrací současné situace je, že podvýboru pro svobodu slova a média v Poslanecké sněmovně předsedá komunistický poslanec. Jestli nám záleží na demokracii v této zemi, musíme nezávislost médií bránit, i když se nám nemusí líbit všechny články, které o nás vyjdou,“ uvádí senátor Herbert Pavera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.