Senátorka Dernerová: MŽP nechce zveřejnit, kde budou spalovány Ostravské kaly

14.09.2016 18:49

Je to skandální, opět nám nechtějí řict, co se bude s Ostravskými kaly dělat.

Senátorka  Dernerová: MŽP nechce zveřejnit, kde budou spalovány Ostravské kaly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dětská neuroložka a senátorka Alena Dernerová

Po zveřejnění závěru zjišťovacího řízení ze dne 30. kveˇtna 2016, kde jsem se opět nedozvěděla, co se bude s Ostravskými kaly dělat, oslovila jsem, prostřednictvím našeho spolku Odvezte kaly, ministerstvo životního prostředí s žádostí o zahájení přezkumného řízení, protože ministerstvo neřeší to nejdůležitější – kde a za jakých podmínek proběhne likvidace tohoto karcinogenního odpadu. Ministerstvo pohlíží na likvidaci kalů jako problém Ostravska a vůbec neřeší dopady na zdraví obyvatel a životní prostředí způsobené likvidací tohoto odpadu, což je hrozná chyba.

Máme velmi špatné zkušenosti z minulosti a také máme oprávněné obavy, že tito úředníci vydají potichu povolení a odpady opět někam z Ostravy odvezou, třeba do Čáslavi, nebo do Mostu, jako minule a nakonec skončí v cementárně Čížkovice.

S tím nesouhlasíme a žádáme ministerstvo, aby veřejně projednalo kde a za jakých podmínek budou Ostravské kaly zlikvidovány. Úředníci, prosím, uvědomte si, že jste placení z daní obyčejných lidí, tak rozhodujte v jejich prospěch, ne pro firmy a jejich zisk na úkor lidského zdraví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích