Senátorka Horská: Chceme zmírnit negativní dopady rozpadů rodin na děti

05.05.2017 9:13

V pátek 12. května proběhne v Senátu Parlamentu České republiky odborný seminář Rozpad rodin – největší překážky v úspěšném řešení krizové situace. Akce probíhá pod záštitou 1. místopředsedkyně Senátu Miluše Horské, europoslance Tomáše Zdechovského a poslance Víta Kaňkovského.

Senátorka Horská: Chceme zmírnit negativní dopady rozpadů rodin na děti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miluše Horská, místopředsedkyně Senátu

Konference se zúčastní exkluzivní řečníci jako soudkyně Ústavního soudu Kateřina Šimáčková, ředitel Úřadu pro mezinárodně-právní ochranu dětí Zdeněk Kapitán, senátorka a ředitelka nadace Naše dítě Zuzana Baudyšová a další uznávaní odborníci společně s osobnostmi z praxe. Součástí semináře bude tisková konference k tématu.

„Odborný seminář se pokusí odpovědět na otázku, co můžeme změnit, aby rozpad rodiny nebyl počátkem konce vyhlídky dětí na šťastný a spokojený život? Oslovení odborníci představí nejen situaci z pohledu dětí, ale budou se věnovat i rovnocenným právům rodičů, edukaci rodičů a kontroverznímu přijímání různých forem zákonem stanovených druhů péče,“ vysvětluje Miluše Horská, která v minulosti na půdě Senátu uspořádala také konferenci o budoucnosti rodinně-právního soudnictví v České republice a s lidoveckými kolegy Zdechovským a Kaňkovským veřejně podpořila tzv. cochemskou praxi, která vede k udržitelným dohodám rodičů v péči o děti a spory se při ní neeskalují.

„Během semináře otevřeme také velmi důležité téma proměny otcovské role a jejího nepřijetí většinovou společností, což nezřídka vede k znevýhodnění otců v opatrovnickém řízení,“ doplňuje Zdechovský, který se dlouhodobě zasazuje za práva otců i na evropské úrovni.

„Rozvod je obrovským zásahem do života dítěte. Proto musíme dbát na kooperaci podpůrných služeb pro děti,“ uzavírá Kaňkovský.

Program semináře je na webu Senátu (ZDE).

Průběh semináře bude možné sledovat online ZDE.

Dotazy bude možné psát přes oficiální twitterový účet europoslance Zdechovského (ZDE). Nejdůležitější poznatky z konference budou i s fotkami zveřejňovány pod hashtagem #rozpadrodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.