Senátorka Horská: Když se ohlédnu za sebe, tak vidím kus odvedené práce

12.06.2016 7:29

Senátorka Miluše Horská oznámila svoji kandidaturu

Senátorka Horská: Když se ohlédnu za sebe, tak vidím kus odvedené práce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně Miluše Horská

Společně s více než 200 kolegy a přáteli zahájila 8. června 2016, svoji kampaň do nadcházejících senátních voleb Miluše Horská. Zaplněnému sálu Kongresového centra Paláce Pardubice stávající senátorka jednak rekapitulovala své dosavadní působení v Senátu, ale také vysvětlila, proč se chce letos na podzim opět ucházet o křeslo senátorky.

„Když se ohlédnu za sebe, tak vidím kus odvedené práce. A jsou to také reakce lidí při různých aktivitách v mém volebním obvodu, které mě v tomto rozhodnutí podporují“, řekla Horská, která zde dále zrekapitulovala své úspěchy. K nim patří to, že navrhla 10 novelizací zákonů, že uspořádala v Senátu 26 veřejných slyšení, odborných konferencí a kulatých stolů a že otevírala složitá témata, jako například péči o děti, otázky koordinované rehabilitace nebo třeba očkování.

Coby místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR také senátorka Horská reprezentovala Českou republiku v zahraničí. Vrcholem jejího úsilí bude předání daru sochy sv. Anežky České Svatému otci, plánované na září tohoto roku.

K dalším tématům, při jejichž řešení byla senátorka aktivní, patří například obchvat Lázní Bohdaneč nebo úsilí při zabránění privatizace Příhrádku v Pardubicích. Odvrátila také hrozící vyšší zdanění rybníkářů, které by vedlo k záplavě českého trhu levnějšími rybami.

Ke své opětovné kandidatuře také poznamenala: „Žijeme v době velkých změn. To vyžaduje odvážné politiky se srdcem. Mám rozdělanou práci. Závažné společenské změny nelze zvládnout za jedno senátorské volební období, obzvlášť, když se vystřídají tři vlády. Proto chci pokračovat.“

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…