Senátorka Horská: Na letní tábor by mohly i neočkované děti

19.01.2016 5:29

Očkování by nemělo být podmínkou pro účast dítěte na škole v přírodě nebo na letních táborech, navrhla senátorka Miluše Horská.

Senátorka Horská: Na letní tábor by mohly i neočkované děti
Foto: kdu.cz
Popisek: Senátorka Miluše Horská

Svou novelou o ochraně veřejného zdraví chce také snížit z půl milionu na 30.000 korun pokutu pro mateřské školy, které by přijaly neočkované dítě. Horní komora dnes v prvním kole schvalování tento návrh podpořila. Úplné odstranění sankcí není možné.

Novelu, pod kterou se podepsala téměř polovina všech senátorů ze všech frakcí, nyní projednají senátní výbory. Pokud novela získá souhlas Senátu i v druhém kole, dostanou ji k projednání vláda a dolní komora parlamentu.

Místopředsedkyně Senátu Miluše Horská uvedla, že cílem novely není vyřešit otázku povinnosti či dobrovolnosti očkování, ale napravit dvě nelogičnosti stávajícího zákona. Podle senátorky není důvod, proč by se neočkované děti nesměly účastnit škol v přírodě, když se po zbytek školního roku běžně pohybují mezi svými vrstevníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…