Senátorka Horská: Z 56 přítomných senátorek a senátorů při kvoru 29 pro se vyslovilo 23, proti bylo 16. Návrh nebyl přijat

11.10.2017 14:46

Projev na 10. schůzi Senátu dne 11. 10. 2017 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

Senátorka Horská: Z 56 přítomných senátorek a senátorů při kvoru 29 pro se vyslovilo 23, proti bylo 16. Návrh nebyl přijat
Foto: kdu.cz
Popisek: Senátorka Miluše Horská

Schválit, později zamítnout. Ale výbor sociální demokracie požádat o pětiminutovou přestávku. Je 11.25, v 11.30 se sejdeme k hlasování.

(Jednání přerušeno v 11.25 hodin.)

(Jednání opět zahájeno v 11.30 hodin.)

Kolegyně, kolegové, náš čas vypršel, ano, a budeme hlasovat. Já si vás dovolím svolat a pak asi odhlásit.

Já vás ale nejdříve odhlásím, takže vytáhněte svoje karty a znovu je vložte do hlasovacího přístroje. Mně to zatím nejde... Tak... V pořádku. Takže, kolegyně, kolegové, zazněl návrh schválit. Byl podán návrh schválit návrh zákona, ve znění postoupeném Poslaneckou sněmovnou.

Já zahajuji hlasování. V sále je přítomno 53 senátorek, senátorů, kvorum pro přijetí 27. Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh, tlačítko ANO a ruku nahoru. A kdo je proti tomuto návrhu, tlačítko NE a ruku nahoru. Je zamítnuto.

Konstatuji, že vhlasování, pořadové č. 14 se z 56 přítomných senátorek a senátorů při kvoru 29 pro vyslovilo 23, proti bylo 16. Návrh nebyl přijat.

Budeme tedy hlasovat o návrhu zamítnout. Takže přistoupíme k hlasování.

Kdo je pro, stiskněte tlačítko ANO a ruku nahoru. A kdo je proti tomuto návrhu, tlačítko NE a ruku nahoru.

Takže bylo též zamítnuto. Takže končím projednávání tohoto bodu a proběhne marná... Aha, tak já myslela, že nemáme kam. Takže dobře. Protože nebylo ani přijato, ani zamítnuto, takže otevírám obecnou rozpravu. Podrobnou rozpravu, do které nevidím, jestli se někdo hlásí? Nehlásí, takže podrobnou rozpravu uzavírám. A v tuto chvíli ukončuji projednávání tohoto bodu, protože uplyne po třiceti dnech marná lhůta. A, pane ministře, pro vás je to zpráva, že zákon bude platit.

Děkuji za tento zpravodajský blok panu ministrovi. A ještě si ho tady chviličku podržíme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…