Senátorka Vítková: Regionální školství – teorie a praxe

22.09.2020 19:13

V pondělí 21. září se v Katolickém domě v Blansku uskutečnil odborný seminář Regionální školství Boskovicka a Blanenska. Seminář uspořádala senátorka Jaromíra Vítková s podporou Institutu pro křesťansko-demokratickou politiku.

Senátorka Vítková: Regionální školství – teorie a praxe
Foto: senat.cz
Popisek: Jaromíra Vítková

Anketa

Co podle Vás nejvíc pomáhá proti koronaviru?

25%
hlasovalo: 10197 lidí
Starostové, učitelé a ředitelé škol se měli možnost seznámit s aktualitami nejen regionálního školství Boskovicka a Blanenska. Úvodní prezentaci si připravila senátorka Vítková, která se problematice školství a zejména předškolnímu vzdělávání věnuje již několik let.

„V poslední době jsem řešila zejména dětské skupiny, mateřské školy a obecně problematiku předškolního vzdělávání a jeho nedostatky. Uspořádala jsem několik akcí nejen v Senátu. Mojí snahou je nyní zrealizovat usnesení Školského výboru v Senátu, které říká, že by měla být ustanovena Stálá mezirezortní skupina. Tato skupina by se pravidelně scházela a reflektovala by aktuální problémy předškolního vzdělávání. Již jsem se několikrát obrátila na ministra MŠMT, aby skupina vznikla co nejdříve,“ sdělila senátorka Vítková.

Technické mateřské školy a polytechnické vzdělávání je jedním z témat, kterým se senátorka věnuje a pozvala přítomné na plánovanou konferenci Polytechnické vzdělávání dnes a zítra, sdílení dobré praxe, kterou pořádá společně s MAS Boskovicko PLUS 16. 10. 2020 v Boskovicích.

Pavla Nováková z odboru školství MěÚ Boskovice srovnala starý a nový systém financování škol. Pan ředitel Základní školy speciální Blansko Martin Koupý a místostarosta města Blanska František Hasoň seznámili přítomné s fungováním speciálních škol, které v širokém spektru vzdělávání mají své místo. Interaktivně byly přiblíženy od katechetek Lenky Pohlové a Venduly Zachovalové jak vypadají pastorační vstupy do škol.

Poslanec Jiří Mihola se věnoval zejména školskému zákonu a jeho novelám, které proběhly nebo jsou v diskuzi, dále také k novele zákona o pedagogických pracovnících. V neposlední řadě důležitost péče o životní prostředí představil za IKDP Kryštof Doležal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace