Senátorka Vítková: Zájem o finanční podporu na čistírny odpadních vod je velký

02.08.2020 10:07

Senátorka Jaromíra Vítková se zabývá problematikou nakládání s odpadními vodami a budováním či intenzifikací čistíren odpadních vod. V minulých letech uspořádala několik seminářů pro starosty obcí v tomto směru.

Senátorka Vítková: Zájem o finanční podporu na čistírny odpadních vod je velký
Foto: senat.cz
Popisek: Jaromíra Vítková

„Využila jsem návštěvy ministra životního prostředí Richarda Brabce v regionu Moravský kras, abych domluvila seminář pro obce mého obvodu Blansko k této problematice. Zájem o finanční podporu na čistírny odpadních vod ze strany starostů měst a obcí je velký,“ řekla Vítková, podle které mají malé obce často problém s velkou mírou spoluúčasti, což je u řady obcí nereálné v rámci jejich malých rozpočtů. Aktuální a budoucí možnosti pro obce představí zástupci na semináři přímo v Boskovicích.

Seminář pořádá senátorka společně se starostou města Boskovice Jaroslavem Dohnálkem. Na seminář přislíbil účast nejen ministr životního prostředí, ale také ředitel SFŽP Petr Valdman a zástupce za Ministerstvo zemědělství ze sekce vodního hospodářství. Dále jsou přizváni zástupci z Jihomoravského kraje a odborů životního prostředí ORP. Semináře se uskuteční 19. srpna v Boskovicích.

Senátorka Vítková upozorňovala na problematický stav v Senátu v červnu na plénu během projednávání Zprávy o životním prostředí za rok 2018: „Ve zprávě se uvádí, že se nedaří plnit cíl ze Státní politiky životního prostředí ČR 2012-2020 – dokončit výstavbu a rekonstrukci chybějících ČOV v obcích nad 2000 ekvivalentních osob. Podíl obyvatel připojených na kanalizační síť se skoro nezměnil. Tuto situaci sleduji již několik let a starostové malých obcí to rozhodně nemají jednoduché. Proto organizuji tento seminář,“ uvedla Vítková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.