Senátorský klub ODS a TOP 09: Schválili jsme pandemický zákon s minimalistickým pozměňovacím návrhem

25.02.2021 8:36

Senátoři schválili pandemický zákon a minimalistický pozměňovací návrh senátního zdravotního výboru, který umožňuje platnost mimořádných opatření jen v případě vyhlášení pandemické pohotovosti a zároveň ukládá vládě povinnost kontrolovat veškerá opatření vydaná krajskými hygienami.

Senátorský klub ODS a TOP 09: Schválili jsme pandemický zákon s minimalistickým pozměňovacím návrhem
Foto: ODS
Popisek: ODS

V tomto znění posílá horní komora zákon do Poslanecké sněmovny, poslanci o něm s největší pravděpodobností budou hlasovat v pátek.

„Schválili jsme pandemický zákon s minimalistickým pozměňovacím návrhem, který posíláme zpět do Poslanecké sněmovny. Pozměňovacím návrhem opravujeme chyby v původní verzi zákona – mimořádná opatření tak mohou platit pouze v době, kdy je vyhlášená pandemická pohotovost a zároveň vláda kontroluje opatření vydaná krajskými hygienami. Zároveň tímto vyzýváme ministra zdravotnictví, aby v co nejkratší době připravil novelu tohoto zákona a opravil další chyby, které se v zákoně nachází,“ sděluje předseda senátorského klubu ODS a TOP 09 Zdeněk Nytra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …