Šesták (STAN/HOPB): Bagatelizovat nepřátelství Ruska je chyba. Já jsem pro demonstraci síly

25.03.2015 20:04

Dostal jsem v posledních dnech několik dopisů od občanů, kteří nesouhlasí s průjezdem amerického konvoje přes Českou republiku. Považuji se za člověka velmi humánního a ke světu založenému na principech humanismu a kultury mám velmi blízko i profesně. Přesto s průjezdem zástupců spojeneckých armád, USA nevyjímaje, plně souhlasím. A s jistou demonstrací síly také.

Šesták (STAN/HOPB): Bagatelizovat nepřátelství Ruska je chyba. Já jsem pro demonstraci síly
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Právě proto, aby nám principy humanismu, demokracie a křesťanských hodnot nebyly odňaty nedemokratickými či totalitními státy, které povyšují sílu a aroganci moci nejen nad práva svých občanů, ale i jiných států. A takto se v současné době chová podle mého názoru vedení Ruska. Velmi mne to mrzí, protože mám k ruskému umění a kultuře velkou úctu.

Bylo by velkou chybou nepřátelské postoje Ruska bagatelizovat, nevidět je a nebránit se jim. Mohlo  by to paradoxně ohrozit daleko více naši samostatnost a budoucí svobodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky