Setkání poslanců kurdského parlamentu s poslanci Úsvitu

22.12.2015 19:26

Delegace kurdského parlamentu poprvé navštívila Českou republiku.

Setkání poslanců kurdského parlamentu s poslanci Úsvitu
Foto: Úsvit - Národní koalice
Popisek: Úsvit - Národní koalice

Ve svém nabitém programu navštívila mezi prvními poslance Úsvitu – Národní Koalice. Během rozhovoru vyplynuly na povrch největší problémy, které trápí kurdský stát. Mezi ně patří ochrana hranice proti výpadům Islámského státu, vyškolení vlastních složek vnitřní bezpečnosti, pomoc znásilněným a zneužívaným Jezídkám, vzdělávání dětí migrantů, kteří utekli v důsledku války právě do Kurdistánu.

Poslanci kurdského parlamentu velmi ocenili spolupráci s Českou republikou a velmi si váží přátelství, které zde navázali a chtějí ho rozvíjet i do budoucna.

Zároveň jsou proti masivní migraci, která se odehrává v těchto měsících. Preferují pomoc přímo na místě, v zasažené lokalitě. A to především vyškolením odborníků ve školství, zdravotnictví a v dalších oborech.

V lednu navštíví Kurdistán odborníci z Ministerstva vnitra ČR, kteří na místě vyhodnotí situaci a způsob pomoci, protože informace neziskových organizací působících v zasažené oblasti nejsou relevantní. Což nám potvrdili i kurdští poslanci.

Poslanci Úsvitu Marek Černoch, Jana Hnyková a Martin Lank nabídli zástupcům kurdské delegace pomoc při prosazování uznání jezídské genocidy. Z tohoto důvodu přichystají na půdě Poslanecké sněmovny seminář, kterého se zúčastní oběti zvěrstev páchaných na Jezídech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.