Šik (ODS): Amazon, nebo průmyslová zóna – lidé, nebo kšeft?

02.05.2014 17:50

Nemohu přihlížet polovičatým argumentům politiků. Byl jsem požádán občany Brna - Slatiny, abych pomohl ochránit jejich zájmy a publikoval všechna fakta okolo Amazonu resp. Černovické terase v širších souvislostech.

Šik (ODS): Amazon, nebo průmyslová zóna – lidé, nebo kšeft?
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Úvodem pár slov ke vzniku průmyslové zóny Černovická terasa. Průmyslová zóna Černovická terasa byla po změně režimu naplánována z důvodu vymístění průmyslových komplexů z centra města Brna. Byla zřízena proto, aby zde našli uplatnění lidé s odbornou kvalifikací, zkrátka kvalifikovaná pracovní síla, která získá své vzdělání nejen na brněnských školách, učilištích či univerzitách. Brno je světoznámé strojírenské město. Z tohoto důvodu zde existuje regulativ územního plánu Černovické terasy, který jasně specifikuje, co zde může být a co je naopak zakázáno.

Celou dobu existence budování hal průmyslových objektů na Černovické terase, není tato průmyslová zóna přímo napojena na dálnici D1, z níž by mohla být obsluhována bez významného vlivu na životní prostředí obyvatel přilehlých městských částí. Toto připojení bylo již před více než 16 lety součástí tohoto projektu a dodnes jej vláda Brnu dluží! Dopravní situace a kontaminace životního prostředí nepříznivými vlivy je už v současné době neúnosná a změna  omezujícího regulativu a tím i změna územního plánu Černovické terasy, životní prostředí v Brně - Slatině a dalších městských částí, jež už dnes je životu nebezpečné, ještě více zhorší.

Chceme plnohodnotné, důstojné prostředí pro obyvatele Slatiny, které bude odpovídat standardům kvality života v 21. století. Proto důrazně žádáme všechny odpovědné vládní politiky v Praze a na ministerstvu dopravy, o co nejrychlejší kompletní řešení napojení průmyslové zóny Černovická terasa na dálnici D1 a současně o místní úpravu dopravy příslušnými dopravními značkami, které zajistí snížení dopravní zátěže v centru městské části Brno-Slatina.
„Jde zvoleným politikům o život občanů v naší vlasti, jejichž zájmy mají zastupovat a prosazovat, nebo jen o kšeft?“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Evžen Šik - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…