Šik (ODS): Bylo nebylo z pohádky o pyšné princezně, jak se Sobotka s Haškem u Kvasin potkal

27.03.2015 15:40

Bylo nebylo, rok po volbách se čím dál více ukazuje jak je sociálnědemokratický premiér inkvizicí, která veřejně a vědomě odsuzuje k zániku a likviduje střední, drobné podnikatele a osoby samostatně výdělečně činné.

Šik (ODS): Bylo nebylo z pohádky o pyšné princezně, jak se Sobotka s Haškem u Kvasin potkal
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Přesně ty lidi mezi námi, kteří jsou ochotni vzít na sebe riziko zajištění kvality života vlastní rodiny a živit se vlastní prací a nenechat se vydržovat státem, či se zaměstnat ve státem štědře dotovaných firmách, nebo státních úřadech a institucích. Věřím, že takových podnikatelů není málo a stejně jako mě i jim není lhostejný jejich osobní život, není jim lhostejný ani jejich profesní život, na který se nyní pořádá hon.

V posledních několika měsících můžeme pozorovat jakési brždění vlády v plnění svých populistických slibů ve volební kampani a její střet s tvrdou realitou, že na všechny sliby nebude dost finančních prostředků. Vždyť dnes výběr daní nepostačuje ani na krytí provozních a mzdových potřeb státních úřadů a institucí, které bohužel od posledních voleb jen rostou a rostou. Růstem těchto výdajů státních úřadů, kde si současná vláda konzervuje zákonem o státní službě své vyvolené, systematicky a vědomě promrhává v době oživení miliardy korun, na rozdíl jejich umisťování do prospěšných investic a zlepšování kvality života českých občanů, "tady doma" v České republice. Tyto nabobtnávající výdaje především tvoří schodek státního rozpočtu!!! Tzn. zadlužuje nás rozbujelost a nehospodárné počínání si státu.

Jak ve velkém kontrastu tohoto vládního chaosu a špičkování se socialistickodemokratického hejtmana pana Haška  volajícím po špatném výběru daní, se svým stranickým kolegou v premiérském křesle, je schválená dotace privátní firmě Škoda auto (no privátní, jak se to vezme .... právo veta si i přes menšinový podíl ponechává stále dolnosaská vláda) ve výši 2 miliardy Kč na rozvoj infrastruktury ze státního rozpočtu. - Tedy z našich daní!!

Jako v pohádce o pyšné princezně jen pár hodin před tímto slibem při rautu ve firmě Škoda auto Kvasiny, ten stejný "sociálně smířlivý premiér" se plácal po zádech společně se zástupcem hejtmanů a pochvaloval si vzájemnou spolupráci. Sdělil českému národu, že výběr daní se musí zlepšit, a co víc! Je nutné ty malé soukromé podnikatele, "ty parazitující živnostníky - výrok pana Mládka" ještě více zdanit a zvýšit jim odvody nejen daňové, ale i odvody na sociálním a zdravotním pojištění.

"No, aby toho nebylo málo Michale" - budeme je šikanovat ještě elektronickými podáními daňových hlášení, které je tak pomalé, že jim nezbude čas na práci. Elektronickou evidencí tržeb, aby jejich provozní náklady vzrostly a další a další nesmyslné výplody jak znepříjemnit život podnikatelům máme připraveny v návrzích zákonů."

Takto se nyní snaží ČSSD a spol. oškubat podnikající střední vrstvu živnostníků a osoby samostatně výdělečně činné v České republice.

Nepřipomíná Vám to pohádku o pyšné princezně, kde výběrčí daní houkl na uhlíře: "A co daně uhlíři, daně zaplacený máš??? ...a po odpovědi, že ano, tak výběrčí zahřměl ....a na příští rok, na příští rok taky!!!! Ne!! Tak zaplať, nebo tě nechám zavřít!"

Tak nějak si představuje svoji politiku sociálního smíru český premiér? Že se nestydí, nestyda jeden. Poctivému českému živnostníkovi brát a bohatým nadnárodním korporacím rozdávat!!!

Strategické rezervy nafty ČR uskladněné v SRN jsou v háji a namísto toho, aby bohatý koncern jako možnou reciprocitu (vím nesouvisí to spolu, ale...) pár euro ze zisku vytvořeného v Česku přines zpět do ČR, tak mu ještě přisypeme z toho co tu zbylo z vybraných daní po živnostnících a z daní všech těch pracujících - zisk vytvářejících zahraničním majitelům v průmyslových zónách postavených zahraničních fabrikách!! A to tu ještě kolikrát přišli k pozemku za kačku a dostali daňové prázdniny na daň ze zisku, jen odvedli daň z práce a sociální a zdravotní pojištění. Tomu panečku říkám turecké hospodářství.

A něco veselého na závěr: Jen aby nepotkal premiéra a jeho žoldnéře stejný konec jaký potkal výběrčího daní se svými žoldáky v té krásné české pohádce. ....... a to koště v rukou máme my všichni.

Pěkný den všem, pohádky je konec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Evžen Šik - profil

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.