Šik (ODS): Vůbec ne špatný výsledek pro ODS

15.10.2014 18:00

Chtěl bych touto cestou poděkovat všem voličům ODS, že nezlomili hůl nad námi a volili podle skutků a znalostí kandidátů. Nyní je jasně vidět, kdo je lídrem pravice, kdo jako pravice pro občany pracuje. Děkuji a velmi si vážím všech co šli k volbám.

Šik (ODS): Vůbec ne špatný výsledek pro ODS
Foto: red
Popisek: ODS, ilustrační foto

Jsem přesvědčen, že současná situace urychlí výměnu na některých vrcholových postech ODS v oblastech. Věřím, že ODS dostane nový impuls k aktivní práci s lidmi a pro lidi, že se do čela dostanou osobnosti, které nabídnou ODS práci, která třeba nebude přímo na výsluní mediálních palcových titulků, ale bude platná pro voliče a spoluobčany. Děkuji za podporu všem voličům vyjádřenou jejich volební účastí a hlasem pro ODS, je to známka, že nejsme stranou mrtvou a že existují stále voliči, kterým jsou ideje pravicové politiky blízké a ztotožňují se s nimi.  ODS je pro ně tradiční pravicovou stranou. Jen už je nesmíme zklamat a musíme aktivně od nejnižších úrovní politických postů pro ně a s nimi pracovat.  

Věřím, že si zkušení voliči nenechají populisticky namluvit, že někdo za ně všechno udělá, že prověří tendenčně nastavenými audity všechny smlouvy, a že vodňanské kuře bude létat samo každému do h..y (úst). Pořád mějme na paměti, že je lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše. Také si povšimněme toho, že začala volební kampaň pro krajské volby, byť ten stejný člověk nedávno v televizi tvrdil, že konečně máme dva roky od dalších voleb pokoj. Strašení auditem, který bude mít jasné zadání jakým výsledkem má skončit ještě před svým zahájením a tím, že někdo někomu něco spočítá u krajských voleb musí být pro voliče takovéhoto „demokratického subjektu“ jasným signálem o co mu jde.  …… o moc a dehonestaci toho, co se udělalo a vyhrabávání jen špinavého prádla, překrucováním a tvrzením nepravd k získání postů. Tato cesta nepovede k rozvoji a startu nových projektů ke zlepšování kvality života na obci, městysu, či větších měst, naopak se zakonzervuje stav, kde jeden kydá hnůj na druhého ……. a potom „dopředu levá a jen zpátky krok.“

Nesmíme opakovat v republice stejné chyby, které jsme udělali po roce 1989 a na jaře roku 2013. Proč? Vysvětlím.

K období po roce 1989 nebylo nutné pod ideologickou rouškou vše měnit a ničit (pánové z ODS prominou, ale není to o ideologii, ale o fundamentu hospodářství a kvality života):

nebylo nutné záměrně uplatňovaným chybným ekonomickým modelem zlikvidovat strojírenskou výrobu a vyklidit trh ku prospěchu západních konkurencí, strojírenství mnoha tehdy československých firem mělo tradici a zahraniční odběratele, jen chybný ekonomický model záměrně implementovaný do nich způsobil nutnost zvýšení oběživa a finančních prostředků, které vedly k druhotné platební neschopnosti a poptávce po západním kapitálu, který se takto dostal do českých bankovních domů
nebylo nutné likvidovat zemědělskou výrobu a její přidružené závody zabývající se potravinářskou produkcí vysoké kvality, dnes v mnoha novinářských redakcích vznikají články o různé kvalitě potravin (totožného výrobku) dovážených stejným výrobce do ČR a např. do Německa

nebylo nutné měnit zákony ke školství, které se od nás učil celý svět, zlikvidovali jsme pokoru a úctu u žáků, studentů a mládeže k učitelům, zlikvidovali jsme úctu k rodičům tím, že zákony dnes dávají více práv dítěti než jeho zákonnému zástupci atd.

Bylo nutné změnit jen ideologii, dát lidem svobodu a prostor k jejich realizaci a také odpovědnosti!

Stěžovat si nechci, musíme jít dál a neopakovat stále stejné chyby, na jejichž základě jen ztrácíme tah na branku a čas, kdy nám ostatní státy Evropy utíkají.

K událostem (převratu) na jaře v roce 2013:

zcela nepochopitelně to co na jaře 2013 bylo korupčním jednáním a zapříčinilo pád vlády pana Nečase, která stabilizovala hospodářství, jehož efekt sklízíme nyní – jen ho pokazil pan Singer devalvací koruny na příkaz západu, aby nebyl krok Nečasovi vlády tolik úspěšný. Tak tyto postupy k prosazení politických cílů jsou nyní zcela legitimní, nekorupční kroky politických vyjednavačů a nabídky dobře placených postů v městských firmách, organizacích a státní správou ovládaných společnostech výměnou za post primátora, náměstka či místo v radě zastupitelstva. Není tu něco shnilého?? Není tu něco k vysvětlení české společnosti a jejím občanům? Koho z vyjednávajících subjektů policie ČR zatkne?? Vyjednávací týmy celé? Stranické lídry, kandidáty na primátory, nebo navrhované náměstky, členy budoucích představenstev a dozorčích rad za přijetí úplatku??? Měříme stejným metrem všem? Jsme soudní ke všem stejně a uvažujeme s rozvahou, ne pod tíhou mediální masáže a nepravd z tisku a televize, dnes již dá se říci řízených jedním kočím?

Dál není třeba slov. Prosím spíše o klidné bez emocí zvážení situací, které jsou si zdánlivě podobné. Mějme srdce na pravém místě stejně tak používejme vlastní rozum. Neopakujme chyby, které naši společnost, republiku a hlavně naše děti okrádají o rozvoj. Jsem přesvědčen, že lepší služby seniorům jsou možné, lepší život pro nové generace a v konečném důsledku i pro nás samotné taky, vždyť nám ještě není tolik let.

Hodnoťme politiky u každých voleb podle toho, jak je známe ze svého okolí, podle jejich konkrétní práce a výsledků. Pokud je neznáme, tak věřte, že ne všichni jsou darebáčci a většina z nich obětovala pro obec a spoluobčany mnoho osobního volného času na úkor rodiny. Nedokážete si představit kolik času a papírování, administrativy je potřeba například kvůli pitomé opravě chodníku. Když už pro společnost nejsme ochotni obětovat chvíli u voleb. Tak je alespoň nepomlouvejme. Škodí to společenské náladě, buďme pozitivní a ne zádumčivý a nepřející.

Volební kampaň krajských voleb byla majitelem nejmenovaného hnutí odstartována, tak ty dva roky buďme objektivní a ……… s úsměvem jde všechno líp! Pojďme dát ODS sílu prosazovat hodnoty svobody, tvůrčích vlastností českého člověka a demokracie, osobní odpovědnosti vůči státu a sociálně slabším ne vlastní vinou. Věřím v lepší budoucnost a rozvoj společnosti s úsměvem na líci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Evžen Šik - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…