Šimáčková (HOZK): Kdo jsme? HOZK Teplice

08.09.2016 21:46

A jak je řečeno v jedné staré knize „podle jejich ovoce je poznáte“. Možná neznáte nás samotné, nevíte, kdo jsme, ale mnozí z vás jistě znají plody naší práce, aniž by věděli, že za nimi stojíme právě my.

Šimáčková (HOZK): Kdo jsme? HOZK Teplice
Foto: hozk.cz
Popisek: Hnutí občanů za kraje - logo

Na politické scéně se nově objevila skupina lidí, kteří kandidují za HOZK (hnutí Občanů za Kraje) v krajských volbách do Ústeckého kraje. Kdo to ale je? Co je to za lidi? Proč bychom je měli volit, když je neznáme? Takové otázky jistě napadnou mnohé z vás, při pohledu na volební lístky. A jak je řečeno v jedné staré knize „podle jejich ovoce je poznáte“. Možná neznáte nás samotné, nevíte, kdo jsme, ale mnozí z vás jistě znají plody naší práce, aniž by věděli, že za nimi stojíme právě my.
Nejsme skupina, která by se objevila až nyní a hurá rychle se před volbami začala snažit být vidět, lomit rukama, jak je kolem nás vše špatně a jak to chceme změnit. Jsme skupina lidí, kteří kolem sebe vidí co je špatně a snaží se to změnit. Jsme lidé, kteří pracují na zlepšení života kolem sebe bez ohledu na to, jestli jsou volby či nikoliv. A stejně tak budeme pracovat na zlepšování života v našem městě a kraji, bez ohledu na to, jestli nás zvolíte, či nikoliv. A co jsou vlastně ty plody naší práce?

Venčení v Šanovském parku

V roce 2015 vznikla facebooková skupina „Přátelé a čtyřnozí miláčci z Teplic, která měla sdružit pár obyvatel z Teplic, kterým vadila šikana arabských lázeňských hostů v Šanovském parku v Teplicích. Jednalo se o projevy jako slovní urážky, plivání na lidi, najíždění na jízdních kolech na psy a pejskaře, strkání, šikana malých dětí a jejich matek na hřišti, a k tomu ještě nikdy nekončící nepořádek a hluk. Lidé, a především ženy, začali mít strach Šanovský park navštěvovat. Z toho důvodu se menší skupinka Teplických občanů rozhodla uspořádat páteční hromadné venčení. Cílem bylo projít se v klidu po Šanovském parku a poklidnou procházkou ukázat lázeňským hostům, že se z našeho parku vyhánět nenecháme.

Týden na to se měla akce opakovat ve stejném duchu. Celé akce se ale chytila média, pár subjektů, které si na naší akci chtěli nahnat politické body, jako skupina boje proti islámu, pan Okamura a jeden teplický komik, tedy pardón, teplický radní s plyšákem. Na akci přišlo několik set lidí a zpráva o akci prolétla médii napříč celou republikou.

V dalších týdnech zájem médií a veřejnosti potichu opadl a venčení již probíhalo opět jen komorně. Výsledkem těchto akcí bylo, že město začalo tisknout informační brožury pro lázeňské hosty a zajistilo pravidelný úklid parku. Dalším bonusem akce bylo, že počet muslimských lázeňských hostů se v letošní sezóně snížil o několik desítek procent a proto je situace o poznání klidnější.

Dále 20.8. - podpora akce motorkářů „Humorem proti ideologii“

Dětské dny
V Šanovském parku jsme pořádali několik akcí pro děti, jako Loučení s prázdninami a Dětský den pro maminky s dětmi.

Charitativní akce

26.9.2015 - 1.ročník charitativního běhu pro stacionář Kmochova cesta a to společně s Dragons týmem
5.12.2015 - Mikulášská nadílka v domově pro mentálně postižené v Teplicích.
4.7.2016 - 2. ročník běhu pro stacionář Kmochova cesta
6.7.2016 - Dětský „Den pro Honzíka“ na podporu autistického chlapečka

Výpomoc

22.4.2016 - výpomoc se stěhováním Arkádie v Teplicích
18.6.2016 - podpora dětského dne pro Natálku
2015 a 2016 – úklid a zvelebení zahrady dětského stacionáře Kmochova cesta a akce „Semínka pro stacionář“, abychom dětem zkrášlili pobyt květinami.

Proto vám doporučujeme, nedívejte se na to, co kdo říká, ale co kdo dělá. Plácat hubou do mikrofonu zvládne každý druhý, ale skutečně něco měnit, a to ještě s tím minimem prostředků a času, co jako běžní pracující občané máme…

Lenka Šimáčková

  • HOZK
  • Kandidát do krajských voleb v ústeckém kraji.
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …