Šír (ČSSD): Jak je to s naší tolerancí

11.08.2015 17:42

Tuto otázku si kladu v nynější době stále častěji. Souvisí to s diskuzí mezi občany ve věci přijetí-nepřijetí utečenců. Společnost se dělí na dva tábory. Jak je ten který silný zatím nelze odhadnout, nelze také odhadnout jak je silná „mlčící většina“.Začíná být ale znát, že ve veřejném mínění se ručička vah přesouvá na stranu odpůrců utečenců.

Šír (ČSSD): Jak je to s naší tolerancí
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

V Česku ( dříve Československu ) jsme nebyli zvyklí na masivní příliv cizinců. Pravda, svého času se u nás objevili Kubánci, Vietnamci nebo Poláci, ale to bylo v rámci organizovaného přísunu pracovních sil pro některá nepřitažlivá odvětví či v rámci „socialistického internacionalizmu“. Teď je to jinak. Média nás masírují přitažlivými zprávami, které více či méně podněcují k netoleranci. Je třeba přiložit pod kotel, aby se něco dělo. Takový střet zastánců a odpůrců utečenců za účasti policie  je hezký materiál do hlavích zpráv nebo na první stranu periodik. Dá se s ním pracovat a sledovanost stoupá a stoupá ….

Politici tomu  také mnohdy moc nepomáhají. Můžeme je dělit na ty fandící utečencům a na ty nefandící utečencům. Přitom by se měl problém řešit s chladnou hlavou, mělo by se více hovořit s veřejností. Jen tak můžeme sebrat různým štváčům střelivo pro jejich nenávistnou rétoriku.

ČSSD je součástí vládní koalice. To, jak bude vyřešen tento problém, bude i jedním z kritérií voličů pro hodnocení politických stran a hnutí ve volbách 2016. To jak se naši ministři, naši senátoři a naši poslanci k problému postaví dozajista ovlivní v příštím roce výsledek ČSSD v krajských a senátních volbách. Držím jim palce, aby se rozhodovali  správně, ve prospěch celého národa.

Milan Šír, statutární místopředseda OVV ČSSD Liberec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…