Skalický (HPP): Blanka a Hudečkova rukojmí

24.07.2014 5:28

Stavba tunelového komplexu Blanka byla zahájena v roce 2007 a měla být dokončena v roce 2011. Poslední termín měl být stanoven na konec září 2014, tedy tak, aby jej mohla TOP 09 použít jako předvolební tahák.

Skalický (HPP): Blanka a Hudečkova rukojmí
Foto: archiv strany / FB
Popisek: Předseda hnutí Pro Prahu na Praze 5 Jan Skalický

Zatímco původní cena vycházela na 21 miliard Kč, bude konečná cena komplexu více než 36 miliard Kč. Najít dnes, kdo za prodloužení stavby a zvýšení ceny může, bude těžké, ale podstatné je, aby již konečně sloužil komplex Blanka lidem. Generálním dodavatelem je společnost Metrostav, která dle všech informací stavební část komplexu Blanka do konce září stihne, ale u technologické části, kterou má na starosti společnost ČKD, to zdaleka neplatí. Firma ČKD v minulosti uzavřela s Prahou smlouvu na práce za zhruba pět miliard korun. V dopise, který dle médií poslala magistratu, píše, že jí Praha dluží 550 milionů korun. Jistě se pak nemůže nikdo divit, že společnost chce mít nějaké záruky a obává se dluh ze strany hlavního města Prahy dále prohlubovat.

Na příkladu společnosti Metrostav je vidět, že pan primátor Hudeček je připraven vzít si občany Prahy jako rukojmí a jít do dalšího rozhodčího soudu, který bude vše dále protahovat. Jen si vzpomeňme, jak pan primátor Hudeček hřímal, že smlouva s Metrostavem je neplatná. Není žádným překvapením, že rozhodčí soud tuto tezi zcela odmítl. Jen si představte, že si nechá někdo postavit celý dům, dluží dodavatelům obrovské peníze a místo platby začne prohlašovat, že smlouva je neplatná. V běžném životě by nejspíš takového člověka obvinili z podvodu nebo poslali na vyšetření k psychiatrovi. Pan primátor Hudeček na strategii vytvořit neexistující problém a pak ho jako velký bojovník vyřešít postavil svoji image. Pražané vydali ze své peněženky nemalé prostředky, které by jinak mohly skončit například v podpoře školství a podpoře sportu dětí a mládeže.

Jak dlouho budou muset Pražané na Blanku čekat, pane Hudečku?

Ing. Jan Skalický
předseda dopravní komise PRO PRAHU
kandidát na starostu Prahy 5

Ing. Jan Skalický

  • HPP
  • politické hnutí PRO PRAHU, kandidát na starostu Prahy 5
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Skalický - profil

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.