Skalický (Pro Prahu): Doprava a potom zase doprava...

07.08.2014 22:25

Doprava je moje dlouholeté téma, troufám si říci, že jsem v této oblasti odborník. Jsem předsedou dopravní komise politického hnutí PRO PRAHU. Mám mnoho témat, která se vám budu snažit postupně přiblížit.

Skalický (Pro Prahu): Doprava a potom zase doprava...
Foto: red
Popisek: Jan Skalický, kandidát hnutí PRO PRAHU

Dnes bych se, inspirován i dotazem jedné čtenářky, chtěl blíže věnovat MHD v Praze. Vzhledem k tomu, že mým koníčkem je cestování a poznávání dopravních systémů, mohu srovnávat. Musím s hrdostí konstatovat, že MHD v Praze je na minimálně srovnatelné úrovni s metropolemi vyspělých států. Přesto víme o řadě problémů a máme recept i na jejich řešení. Rád bych vám představil důležitou část našeho volebního programu, právě na téma MHD. Věřím, že vás zaujme a že nám svými hlasy umožníte taková řešení uskutečnit.

Cituji z programu politického hnutí PRO PRAHU:

„Podporujeme výrazně vyšší využití potenciálu Vltavy, který je dlouhodobě opomíjen. Chceme zahájit rozvoj přístavů a koncepčního využití náplavek. Vodu chceme využít i při přepravě obyvatel, např. pomocí systému vodní obslužnosti ze Smíchova do Podolí, zavedeme tzv. vodní tramvaje a vybudujeme 23 nových přístavišť, která budou navazovat na cyklostezky a další areály volnočasových aktivit.

Do 10 let vybudujeme novou trasu metra D z Písnice na náměstí Míru, a to v její lehké variantě, která je finančně méně náročná než klasické metro, čímž snížíme náklady o 30 %.

V první fázi chceme propojit Letiště Václava Havla s centrem města železniční tratí a zahájit přípravy dostavby metra na letiště.

Praha má kvalitní MHD, chceme však, aby byla ještě více vstřícná k matkám s kočárky nebo handicapovaným. Důležitá je pro nás i bezpečnost v MHD, kterou chceme zajistit posílením městské policie v této oblasti.

Zasadíme se o zkvalitnění a větší využití potenciálu příměstské vlakové dopravy. Železnice se musí stát plnohodnotnou součástí pražské dopravy, zejména z hlediska jejího využití Pražany.

Podpoříme rozvoj tramvajové dopravy v centru města na Václavském náměstí a budeme usilovat o navrácení chybně zrušených tramvajových tratí.“

Rád si přečtu nebo vyslechnu i vaše připomínky, názory či nápady.

Ing. Jan Skalický, předseda dopravní komise politického hnutí PRO PRAHU,
kandidát na starostu Prahy 5

Ing. Jan Skalický

  • HPP
  • politické hnutí PRO PRAHU, kandidát na starostu Prahy 5
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Skalický - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…