Skalický (Pro Prahu): Lanovka z Barrandova do Butovic ?

14.08.2014 12:14

A co je na tom divného ?

Skalický (Pro Prahu): Lanovka z Barrandova do Butovic ?
Foto: red
Popisek: Jan Skalický, kandidát hnutí PRO PRAHU

Jsem odborník na dopravu i na rozvoj města. Respektuji všechny druhy dopravy ve vzájemném souladu a synergii. V Praze bych rád využil nabídku hladiny krásné Vltavy, ale třeba také možnosti typické v naší zemi spíš v horských oblastech.

Když jsem připravil projekt lanové dráhy z Barrandova do Butovic, mnozí si klepali na čelo. Co je to za výmysl ? Ale vždyť je to přece jednoduché. Zkuste se dnes dostat z Barrandova do Butovic. Vzdušnou čarou je to, co by kamenem dohodil. Ale MHD? Celodenní výlet. A proč vlastně jezdit z Barrandova do Butovic nebo opačně? Do Butovic třeba za prací nebo si podstatně zkrátit cestu do Motolské nemocnice , na Barrandov například do Aquaparku. Mimochodem, víte, že současnou cestu z Barrandova do Motola, která trvá 35 minut, by lanovka zkrátila na méně než polovinu času ? To je přece docela silný argument. A v případě nějaké opravy či rekonstrukce tramvaje na Barrandov to může být důležitá dopravní alternativa. Pod lanovkou úžasné Prokopské údolí, na Barrandově nový park. Vám by se to nelíbilo? A přitom taková lanovka by měla stát maximálně 600 miliónů, to například tramvaj na Barrandov stála téměř 10x tolik. A do Butovic by se ceny ani nešlo dopočítat. A ještě pár čísel k lanovce samotné. Její délka je projektována na 2032 metrů, má jeden sloup na své trase, kterou překoná za pouhých 6 minutu, kabina pojme 60 cestujících. Pojďme to vzít rozumně. Praha je krásné město a má nepočítaně možností rozvoje. Třeba i takovou lanovku z Barrandova do Butovic.

Ing. Jan Skalický, předseda dopravní komise politického hnutí PRO PRAHU,

kandidát na starostu Prahy 5

Ing. Jan Skalický

  • HPP
  • politické hnutí PRO PRAHU, kandidát na starostu Prahy 5
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PRO PRAHU

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…