Skalický (TOP 09): Dárci krve a kostní dřeně se nesmí stát rukojmími Andreje Babiše

15.03.2017 9:45

Andrej Babiš se rozhodl přidat do novely z dílny TOP 09 a STAN jako přílepek narychlo sepsané zdanění korunových dluhopisů. Podstata této novely – tedy podpora dárců krve a krvetvorných buněk – tak zůstala v pozadí.

Skalický (TOP 09): Dárci krve a kostní dřeně se nesmí stát rukojmími Andreje Babiše
Foto: top09.cz
Popisek: Poslanec za TOP 09 Jiří Skalický

Poslankyně Věra Kovářová (STAN) ve druhém čtení vzala zpět návrh zákona na podporu dárců krve a krvetvorných buněk. Současně oznámila, že předloží novou předlohu spolu s požadavkem na její přijetí ve zrychlené proceduře, v rámci které není k návrhu možné uplatňovat žádné pozměňovací návrhy. Jde o reakci na problematický „dluhopisový“ pozměňovací návrh ministra financí, který s původní nekontroverznímu předlohou nijak nesouvisí a výrazně komplikuje její přijetí.

Poslanec Jiří Skalický (TOP 09), člen zdravotního výboru, k tomu dodává: „Zdanění korunových dluhopisů lze jistě řešit jinak. Třeba vládním návrhem zákona, na jehož přípravu mělo Ministerstvo financí spoustu času. O problému koneckonců věděl jeho šéf velmi dobře už dávno. Rozhodně ale není fér zatěžovat tím zákon o dárcích krve a kostní dřeně.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.