Skalický (TOP 09): Podařilo se prolomit ledy v jednání s pojišťovnami

18.07.2015 12:34

Z Fondu zábrany škod bude v letošním roce profesionálním i dobrovolným hasičům přerozděleno na 800 milionů korun. Z toho cca 100 milionů půjde sborům dobrovolných hasičů a podělí se o ně pětačtyřicet obcí. Finanční prostředky jsou určeny na pořízení a obnovu zásahové techniky a dalšího vybavení.

Skalický (TOP 09): Podařilo se prolomit ledy v jednání s pojišťovnami
Foto: top09.cz
Popisek: Poslanec za TOP 09 Jiří Skalický

„Podařilo se tak konečně prolomit ledy v jednání s pojišťovnami. Už před dvěma lety se za výrazného přispění poslanců TOP09 totiž podařilo prosadit novelu zákona o pojišťovnictví, ve kterém byla uložena povinnost pojišťovnám odvádět do zmiňovaného fondu část zisku z pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla,“ popisuje historii vzniku fondu poslanec Jiří Skalický (TOP09) s tím, že předkladateli tohoto návrhu byli poslanci za TOP09 a ČSSD. Schválení zákona tehdy podpořil i Hospodářský výbor sněmovny. „Ukazuje se, že vznik tohoto fondu byl dobrým krokem kupředu a jsem rád, že se jej podařilo prosadit. A je velmi dobře, že na peníze z něj si sáhnou nejen profesionální sbory, ale i dobrovolní hasiči,“ říká Skalický a upozorňuje na to, že Sdružení hasičů je jednou z největších organizací u nás. Sdružuje na 350 tisíc členů, včetně padesáti tisíc dětí. „Bez dobrovolných hasičů si dnes už jen těžko umíme představit pomoc při požárech a povodních. Jsou to ale často také oni, kdo udržují společenský, sportovní i kulturní život v obcích a věnují se mládeži i rozvoji požárního sportu,“ komentuje význam dobrovolných hasičů poslanec Jiří Skalický. Jako poslanec zvolený za Pardubický kraj přijal pozvání na sjezd, protože jak sám říká, je to jedna z možností jak veřejně dobrovolným hasičů vyjádřit poděkování. „Účast na sjezdu pro mě nebyla pouze formalita, zejména proto, že jsem se aktivně podílel na podpoře vzniku tohoto fondu,“ dodává Skalický.

Pardubického sjezdu se zúčastnil premiér Vlády ČR, místopředseda vlády pro vědu a výzkum i ministři financí a vnitra. Starosta Sdružení hasičů Karel Richter po sjezdu ocenil, že politici kladně zhodnotili práci dobrovolných hasičů a vyjádřil přesvědčení, že oprávněné požadavky sdružení budou v průběhu několika měsíců uvedeny do života. Sdružení jde zejména o zlepšení podmínek pro činnost dobrovolných hasičů, třeba zabezpečení v případě úrazu nebo nemoci vzniklé při zásahové činnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu