Skandera (BPP): Odpustek vůči seniorům?

21.09.2016 18:29

Přilepšení 300 Kč důchodcům je předvolební tah nebo odpustek?

Skandera (BPP): Odpustek vůči seniorům?
Foto: usvitnarodnikoalice.cz
Popisek: Rudolf Skandera

Je mi opravdu líto důchodců, kteří musí počítat každou korunu. Zrovna včera na předvolební besedě ve Vrbně pod Pradědem jsem se setkal s paní, které po zaplacení všeho zbude 1900 Kč na měsíc, a já zoufale přemýšlel, jak s tím dokáže vyžít. To, že mi říkala, že je jí 86 let, moc už toho nepotřebuje a že má malou zahrádku, pár slepic a králíků, mne zrovna nenaplnilo optimismem směrem k důchodcům.

Už mne opravdu štve, jak je najednou před volbami zájem o důchodce, o zlepšení zdravotní péče a její dostupnost, a to ještě často od těch, kteří tyto věci mohli ovlivňovat i dříve. Důchodce nesmí být ekonomicky vyřazen na okraj společnosti a nesmí sloužit jen jako předvolební agitace. Takže přidat důchodcům určitě ano, více a častěji. Peníze se na to určitě najdou jako se našly na jiné věci. A hlavně, už je nejvyšší čas uvažovat o důchodové reformě a ne jen o kosmetických úpravách. Aby pak přidání důchodů seniorům nevypadalo skutečně jen jako odpustek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…