Škoda (SZ): Strká primátor Paparega před územními limity hlavu do písku?

24.03.2015 18:20

Mostečtí lékaři, kteří primátorovi dne 5. 2. 2015 předali na jednání zastupitelstva otevřený dopis s výzvou, aby se se zdržel zásadních kroků a výroků ve prospěch prolomení limitů těžby, reagovali na jeho odpověď, kde se primátor ohradil proti jejich argumentaci a vyjádřil stanovisko, ve kterém se opírá o proces EIA jako garanta ochrany zdraví obyvatel Ústeckého kraje. Lékaři svou odpověď doručili do podatelny mosteckého magistrátu v pátek 20. 3. 2015.

Škoda (SZ): Strká primátor Paparega před územními limity hlavu do písku?
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

„Pan primátor bohužel nepochopil, že otázka prolomení limitů těžby je především otázkou politickou,” sdělil v sobotu České televizi lékař Petr Končel a dodává: „Argumentace primátora je v tomto ohledu naprosto zavádějící. Podstatné přeci je, jestli se chce nebo nechce postavit za lidi, kteří v oblastech postižených těžbou žijí a to jak z hlediska zdravotních dopadů, tak z hlediska pracovních míst. Tím, že se snaží zavést celou debatu k technicistnímu procesu toho, kdo o tom bude rozhodovat, strká akorát hlavu do písku.“

Proces EIA není od toho, aby posoudil tak širokou věc, jakou je prolomení limitů. Řízení EIA slouží při posuzování jednotlivých záměrů a těžko se v něm bude zkoumat, jestli je vůbec těžba potřeba a zda by se dala nahradit třeba obnovitelnými zdroji.

„Protože je otázka prolomení limitů těžby zásadním tématem Ústeckého kraje, rozhodli jsme se dále pokračovat ve sběru podpisů všech lékařů Ústeckého kraje, a to směrem k premiérovi a vládě ČR, kde lékaři pana premiéra upozorní na negativní tendence v oblasti zdravotního stavu populace související s těžbou a celkovým zaměřením našeho regionu na těžký průmysl,” sdělil Jiří Škoda, předseda krajské organizace SZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Pro občany a firmy v České republice je nejdůležitější mír

20:07 Seďa (SOCDEM): Pro občany a firmy v České republice je nejdůležitější mír

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o příměří a budoucí podobě Ukrajiny