Škoda (SZ): Zelení se obávají ochromení práce inspekce životního prostředí

03.04.2015 11:13

Zelení v Ústeckém kraji se znepokojením sledují poslední vývoj v České inspekci životního prostředí (dále ČIŽP). Nejvíce jsou zaskočeni odvoláním ředitelky oblastní pobočky v Ústí nad Labem Jany Moravcové, zelenými i odborníky v oblasti ochrany životního prostředí respektované osoby se skvělými výsledky.

Škoda (SZ): Zelení se obávají ochromení práce inspekce životního prostředí
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Důvěru nebudí ani vyjádření nového ředitele inspekce Erika Geusse o budoucím směřování ČIŽP.

„Role ČIŽP je v našem systému ochrany přírody a krajiny nezaměnitelná a nesmírně důležitá,“ říká k tomu 1. místopředseda krajské organizace Strany zelených Daniel Pitek a dodává: „Byla to právě ústecká pobočka v čele s Janou Moravcovou, která hrála rozhodující roli v kauzách fotovoltaické elektrárny na Moldavě, lihovaru v Trmicích a mnoha dalších. Z osobní zkušenosti mohu potvrdit, že paní Moravcová byla osobou na svém místě.“

Na nestandardně velké systémové a personální změny v ČIŽP upozornily před pár dny ministra životního prostředí také neziskové organizace v otevřeném dopise . Podle nich hrozí inspekci rozvrat.

„Nezávislá pozice inspekce je pro nás zcela klíčová a takto rozsáhlé a nedostatečně vysvětlené změny jsou pro nás silným varovným signálem,“ říká krajský předseda Zelených Jiří Škoda. „Je totiž možné, že nejsou prováděny na odborném základě, ale na politickou objednávku. Budeme proto další vývoj bedlivě sledovat,“ uzavírá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Strana zelených

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…