Skopeček (ODS): Agresivita a nenávist odborů k podnikání roste

03.02.2015 11:51

Výpady předsedy odborových svazů Josefa Středuly vůči živnostníkům ohledně jejich plateb na zdravotní pojištění jsou neakceptovatelné, nešťastné a vytvářejí v naší společnosti zbytečný konflikt mezi zaměstnanci a OSVČ.

Skopeček (ODS): Agresivita a nenávist odborů k podnikání roste
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

Požadovat dnes po OSVČ zvýšení plateb na zdravotní pojištění může jen ten, kdo chce přispět k jejich likvidaci a kdo má radost z delších front na úřadech práce. Pan Středula přeci musí vědět, že nemocnost živnostníků je dramaticky nižší než nemocnost zaměstnanců a jednoduché srovnání odvodů těchto dvou skupin je více než zavádějící.

Trápí-li dnes pana Středulu nedostatek financí ve zdravotním systému, měl by se "chytit za nos" za roli, jakou on a jeho odbory sehráli při rušení zdravotnických poplatků. Hlasitá podpora tomuto neodpovědnému návrhu ze strany odborů přispěla k výpadku financí, které se dnes musí nahrazovat z daňových příjmů. Česká republika přitom patří dlouhodobě mezi státy, kde podíl soukromých výdajů na zdravotnictví je ve srovnání s vyspělými zeměmi jeden z vůbec nejnižších.

Živnostníci jsou pro naši ekonomiku, pro zaměstnance a pro nás všechny nezastupitelnou a důležitou skupinou, která to nemá pod touto levicovou vládou jednoduché. O pozitivní roli odborů toho v poslední době říci příliš nejde. Jejich vzrůstající agresivita vůči podnikání a stále bližší spojenectví s ČSSD je cestou, která nakonec uškodí odborům samotným. Už dávno není možné považovat je za nezávislé sdružení hájící práva svých členů. I v tomto kontextu se dívejme na jejich dnešní aktivity a návrhy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.