Skopeček (ODS): Babišovo vydírání rozpočtovým provizoriem musí premiér ihned utnout

16.06.2016 19:52

Vyjádření ministra financí Andreje Babiše o tom, že by mu nevadilo rozpočtové provizorium, neboť by to byl on, kdo by rozhodoval o výdajích a ostatní ministři by k němu museli chodit s čepicí v ruce, považuji za skandální, nabubřelé a papalášské.

Skopeček (ODS): Babišovo vydírání rozpočtovým provizoriem musí premiér ihned utnout
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

Takovou rétoriku si nedovolil ještě žádný polistopadový ministr financí. Ukazuje se, jakým způsobem Andrej Babiš přistupuje k tomuto každoročně nejdůležitějšímu zákonu s dopady na miliony lidí a tisíce institucí. Pohrdá jím, pohrdá lidmi i zájmy státu.

Andrej Babiš vlastně veřejně přiznal, že je připraven využívat  státní rozpočet pro svůj osobní politický zájem, pro vydírání a pro vyřizování si konfliktů uvnitř rozklížené koalice s ČSSD a KDU-ČSL. Všichni daňoví poplatníci se tak mají stát rukojmími politických hrátek hnutí ANO a jejího předsedy.

To je nepřijatelné a neakceptovatelné, protože státní rozpočet je nejdůležitějším nástrojem hospodářské politiky státu s dopadem na ekonomickou situaci celé země. Žádám premiéra ČR Bohuslava Sobotku, aby svého ministra financí zkrotil a usměrnil. Jako by nestačilo, že Babišovy firmy prosperují mimo jiné i díky miliardám korun ze státního eráru a dotací.

Jan Skopeček
ekonomický expert ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…