Skopeček (ODS): Likvidační tažení vlády a zdivočelých odborů proti živnostníkům pokračuje

23.03.2015 8:54

Premiér Sobotka navrhuje zvýšit povinné odvody na zdravotní pojištění našim živnostníkům, čímž jim chce zasadit další ránu v řade.

Skopeček (ODS): Likvidační tažení vlády a zdivočelých odborů proti živnostníkům pokračuje
Foto: Archiv JS
Popisek: Jan Skopeček

Zvýšení odvodů na účet živnostníků může chtít pouze ten, který si přeje rozšíření front na úřadech práce. Tam totiž řada živnostníků po realizaci těchto podnikání nepřátelských opatření skončí.

Premiér Sobotka by měl méně naslouchat zdivočelým odborům, které neakceptovatelně zesilují nepřátelskou rétoriku vůči podnikání, a více se bavit s podnikateli samotnými. Jistě by mu vysvětlili, že srovnávání odvodů zaměstnanců a živnostníků je absurdní. Aby živnostník vydělal stejných 25 tisíc Kč jako zaměstnanec, musí na sebe převzít podnikatelské riziko, musí si za své peníze pořídit výrobní a pracovní prostředky, není pod ochranou zákoníku práce. Dovolit si být nemocný často ani nemůže. Ostatně zástupci podnikatelů na datech největších zdravotních pojišťoven ukázali, že do zdravotního systému více přispívají, než z něj čerpají. Naše společnost a ekonomika potřebují jak živnostníky, tak zaměstnance. Vytvářet mezi nimi příkopy a pocity závisti je krátkozraké.

Současná vládní koalice ANO, ČSSD a KDU-ČSL už stačila omezit živnostníkům výdajové paušály, uvalit další byrokracii v podobě kontrolního hlášení k DPH, chystá se zavést registrační pokladny. Všechny tyto kroky znamenají pro živnostníky vyšší náklady a zhoršení podnikatelského prostředí. ODS bude bránit přijetí i posledního nápadu jak živnostníkům uškodit. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce